top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Google's Verily Life Center opent een R & D center in Israël


Verily Life Sciences en de Shaare Zedek-teams van Jeruzalem. Foto Shaare Zedek


Verily Life Sciences, een bedrijf van Google's moedermaatschappij Alphabet en opgericht voor de convergentie van gezondheidszorg, datawetenschap en technologie, heeft de opening aangekondigd van zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Israël.


Het team van Verily Israel zal zich richten op het toepassen van kunstmatige intelligentie (AI) technieken op belangrijke biomedische problemen, waaronder toepassingen in endoscopie, minimaal invasieve chirurgie en andere beeldvormende modaliteiten.


Het centrum zal het vroege onderzoek bevorderen dat is uitgevoerd door Google Health en het Shaare Zedek Medical Center in Jeruzalem, onder toezicht van Shaare Zedek Scientific en het Innovation Center van het ziekenhuis, over de toepassing van AI bij de detectie van colonpoliepen, dat onlangs is gepubliceerd in Gastrointestinal Endoscopie en in detail is besproken in een blogpost die vandaag door Google is gepubliceerd. Patiënten die ervoor kozen om deel te nemen aan de studie, die werd goedgekeurd door de Institutional Review Board (IRB) van het ziekenhuis, ondertekenden formulieren voor geïnformeerde toestemming (ICF) en de studie voldeed aan alle vereisten die werden gesteld door lokale regelgevers en het ministerie van Volksgezondheid.


Naast een retrospectieve studie met bijna 1400 uur aan colonoscopievideo, voerde het onderzoeksteam ook een voorlopige prospectieve validatiestudie uit op 100 procedures in het Shaare Zedek Medical Center in Jeruzalem, waar het AI-systeem in realtime werkte om de gastro-enterologen te helpen. Het doel van de validatie was om te bepalen of de toepassing van AI de detectie van colonpoliepen zou kunnen verbeteren ten opzichte van menselijke evaluatie alleen. Het systeem hielp bij het detecteren van gemiddeld één poliep per procedure die anders zou zijn gemist door de gastro-enterologen die de procedure uitvoerden, terwijl geen van de door de gastro-enterologen gedetecteerde poliepen werden gemist, en met minder dan vier valse positieven per procedure.

"Door deze samenwerking hebben we een zeer nauwkeurig model geïntroduceerd met behulp van AI om colonpoliepen te identificeren en in kaart te brengen op manieren die diagnose en behandeling zullen verbeteren. Dit laat zien hoe nauwe samenwerkingen tussen klinische en technologische leiders zeer significante en blijvende voordelen kunnen hebben voor de medische gemeenschap ”, zegt prof. Eran Goldin, directeur van het Digestive Diseases Institute in Shaare Zedek.


"AI heeft een grote potentiële impact in de gezondheidszorg en de biogeneeskunde, en de onderzoekssamenwerking tussen Google Health en Shaare Zedek toont de belofte van het gebruik van AI voor medische toepassingen. We zijn verheugd dat Verily naar Israël komt, de onderzoekssamenwerkingen bevordert en Verily's benadering van gezondheidszorg, datawetenschap en technologie met Israëlische innovatie en zijn geavanceerde gezondheidszorgsysteem", zegt Yossi Matias, Vice President, Engineering & Research bij Google en hoofd van Google's Engineering Center in Israël .


Het team van Verily Israel zal samen met Google worden gevestigd in Haifa en Tel Aviv, Israël, en zal worden geleid door Ehud Rivlin, hoogleraar computerwetenschappen aan het Technion, die met Google Health heeft gewerkt en onlangs bij Verily is gaan werken als Israel Site Lead.


"Israël, vaak de start-up natie genoemd, heeft een cultuur van innovatie en een sterke staat van dienst in het versnellen van technologische ontwikkelingen", zegt Ehud Rivlin, Verily Israel Site Lead. "Het land heeft uitstekende academische instellingen, allemaal op korte afstand van onze kantoren, wat de mogelijkheid biedt voor gemakkelijke samenwerking. Israël heeft een levendig gezondheidsecosysteem dat bij uitstek geschikt is voor innovatie. De Israëlische bevolking wordt volledig gedekt door vier HMO's met meer dan 20 jaar ervaring.


Naast het vermogen om betere gezondheidszorg te bieden, heeft dit unieke scenario bijgedragen aan het creëren van een indrukwekkend aantal startups in de gezondheidszorg. Het land wil de gezondheidszorg graag vooruit helpen via innovatie en heeft een sterk R&D-ecosysteem bevorderd. Ziekenhuizen en HMO's willen innoveren en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken. We kijken er naar uit om de visie van Verily hier in Israël te vervullen en zowel aan Verily als aan het bredere Israëlische gezondheidszorgsysteem bij te dragen."


En zoekt u niog een baan? Verily is momenteel op zoek naar wetenschappers, ingenieurs, productmanagers en onderzoekers met diepgaande technische vaardigheden om het groeiende team in Israël te versterken. Individuen die geïnteresseerd zijn om lid te worden van Verily kunnen terecht op verily.com/roles/?q=Israel .

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page