top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Groeiprognose van Israël voor 2021 naar boven bijgesteld, van 5,5% naar 7,1%.


Het Israëlische ministerie van Financiën heeft de bbp-groeiprognose van Israël voor 2021 naar boven bijgesteld van 5,5% naar 7,1%. De groeiprognose voor 2022 blijft onveranderd op 4,7%. De Bank of Israel ziet een groei van 7% in 2021 en 5,5% in 2022.


Het ministerie van Financiën ziet dat de krimp van de BBP-groei vorig jaar door de Covid-crisis dit jaar al wordt goedgemaakt. De opwaartse bijstelling van de groeiprognose vloeit voort uit het herstel van de economie en een snelle stijging van de particuliere consumptie, maar ook uit een herziening van de methodologie waarmee het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat het potentiële groeipercentage heeft verhoogd door de stijging van het product te matigen, prijzen. Zo is het gemiddelde groeipercentage over de afgelopen vijf jaar bijgesteld van 3,3% naar 3,8%, meldt het financiële dagblad Globes.


Het ministerie van Financiën ziet de particuliere consumptie, die vorig jaar tijdens de Covid-crisis met 9,2% werd getroffen, dit jaar in een sneller tempo herstellen en verwacht dat dit ook in 2022 met een groei van 7,5% zal aanhouden, onder meer door groei in export en mate van herstel in de toeristenindustrie.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page