top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Groepsreizen naar Israël worden vanaf 19 september weer mogelijk


Screenshot YouTube


Het Israëlische Ministerie van Toerisme zal zijn proefprogramma voor toeristen vanaf 19 september herstarten, waardoor 'georganiseerde' toeristengroepen van vijf tot 30 toeristen uit "groene, gele en oranje" landen Israël weer kunnen bezoeken.


Oranje-landen, waaronder momenteel de Verenigde Staten en Nederland en de meeste andere landen, worden vanwege hun Covid-19-statistieken nog wel als risicovol beschouwd, maar worden als groep wel in Israël toegelaten mits aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan, meldt ISRAEL 21C.


Gele landen, zoals Polen en Hong Kong, worden als laag risico beschouwd. Reizigers uit rode landen met een hoog risico, zoals Mexico en Turkije, mogen Israël niet in. Er staan ​​momenteel geen groene landen op de officiële lijst van Israël.


Er is binnen dit programma geen limiet aan het aantal buitenlandse toeristengroepen dat Israël binnen mag.


Buitenlandse toeristen moeten een bewijs hebben van een tweede, door het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid erkende vaccinatie, in de afgelopen zes maanden of de ontvangst van een derde vaccinatie, om in aanmerking te komen voor toegang tot Israël.


Elk lid van de groep moet ook een negatieve PCR-test overleggen, niet ouder dan 72 uur voor aankomst, en zal een serologische test ondergaan bij aankomst op Ben-Gurion International Airport.


Het proefprogramma, gestart op 24 mei 2021, om een ​​veilige, gecontroleerde optie te bieden voor het toestaan ​​van buitenlandse toeristen om Israël te bezoeken, stelde meer dan 2.000 toeristen in staat om Israël binnen te komen, voornamelijk uit de VS en Europa. Volgens het ministerie is er onder deze groepen geen enkel corona geval geconstateerd.


"Het is te hopen dat individuele toeristen in de nabije toekomst Israël zullen worden binnengelaten, afhankelijk van de morbiditeitscijfers in Israël en de rest van de wereld", concludeerde de verklaring van het ministerie.


Een groep kan ook bestaan uit bijvoorbeeld vijf vrienden of femilieleden, die zich als groep presenteren.


Voor richtlijnen, klik hier .199 weergaven0 opmerkingen
bottom of page