top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Groot Israëlisch onderzoek toont dat Pfizer Covid-vaccins veilig zijn voor ongeboren baby's


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Een groot Israëlisch onderzoek tussen maart en oktober 2021, onder 17.000 zwangere vrouwen die waren gevaccineerd, en 7.000 die niet gevaccineerd waren, toont dat coronavirusvaccins van Pfizer volkomen veilig zijn voor de foetussen van zwangere vrouwen en worden niet in verband gebracht met schadelijke gevolgen voor pasgeborenen


Bij het onderzoek werd gebruikgemaakt van gegevens van Maccabi Healthcare Services, het grootste ziekenfonds van Israël.


De onderzoekers keken naar vroeggeboorten, ziekenhuisopnames, geboorteafwijkingen en kindersterfte en vonden op geen enkel gebied een significant verschil tussen de twee groepen, meldt The Times of Israel.


De zuigelingensterfte bedroeg in beide groepen 0,1%; vroeggeboorten waren bij 4,2% voor baby's van wie de moeder was gevaccineerd en 4,8% voor degenen van wie de moeder niet was gevaccineerd; problemen waren 1,5% voor degenen die aan het vaccin waren blootgesteld en 2,1% voor degenen die dat niet waren; en ziekenhuisopnames bij pasgeborenen waren 5,1% voor gevaccineerde moeders en 5,3% voor niet-gevaccineerde.


De studie toonde aan dat de bevindingen ook gelden bij 2.000 pasgeborenen van wie de moeder in het eerste trimester was gevaccineerd, wat wordt gezien als de meest gevoelige periode voor foetussen.


De studie werd gepubliceerd in het peer-reviewed medische tijdschrift JAMA Pediatrics.


Uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat van de van de 9,5 miljoen inwoners van het land, 6.694.595 ten minste één dosis van het vaccin hebben gekregen, van wie 6.110.026 er ook twee hebben gekregen en 4.452.732 een derde boosterdosis. Er zijn ook 684.848 die een vierde dosis hebben gekregen, beschikbaar gesteld aan ouderen, medisch personeel, militair personeel en risicogroepen.

78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page