top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grootste illegale wapenhandel netwerk in geschiedenis van Israël opgerold


Aantal van de inbeslag genomen wapens. Foto Politie woordvoerders unit


Na een geheime undercoveroperatie van een jaar, heeft de Israëlische politie het grootste illegale wapennetwerk in de geschiedenis van Israël opgerold, zo maakte de Israëlische politie maandagvond bekend.


In totaal zijn 65 verdachten uit 25 verschillende plaatsen in Israël gearresteerd, onder wie een vader en zijn drie zonen die dit familie wapenhandel bedrijf waren begonnen.


Bij de inval in de criminele organisatie in de Arabische sector , werd een groot aantal politieagenten ingezet, waaronder speciale eenheden en grenspolitieagenten en werden 40 geweren, 13 pistolen, twee machinegeweren en twee explosieven gekoppeld aan een mobiele telefoon in beslag genomen.


De hele operatie werd mogelijk gemaakt door het gebruik van een undercoveragent die vroeger een crimineel was geweest maar in augustus 2020 werd gerekruteerd voordat hij in november 2020 aan zijn operatie begon. In die tijd had hij 48 verschillende aankopen gedaan, waaronder 25 geweren van het type AR15, een MAG-machinegeweer, zeven Kalasjnikovs en 13 verschillende pistolen.


De operatie was uitgevoerd om niet alleen criminelen te vangen, maar ook om de smokkelroutes en wapenleveringen die door de wapenhandelaars in de Arabische sector van Israël worden gebruikt, te elimineren.


"We voeren een oorlog om het dagelijks leven van alle burgers van dit land te beschermen", zei politiecommissaris Shimon Lavi in ​​een verklaring. "Het is een oorlog tegen het binnendringen van criminele elementen die proberen publieke middelen te bemachtigen. Het is een oorlog tegen de afpersing van ondernemers."
739 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page