top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grote, hoogvliegende drones mogen door Israëls luchtruim vliegen, en is het land 1e ter wereld


Hermes StarLiner-drone. Screenshot YouTube


Met de certificatie van de Hermes Starliner-drone van Elbit door het ministerie van Transport, om door Israëls luchtruim te vliegen, is het Israël het eerste land ter wereld die dat toestaat, deelde Elbit-Systems mee.


Eind december heeft de Civil Aviation Authority van de staat Israël de vergunning afgegeven na een evaluatieperiode van meer dan zes jaar, hoewel het bedrijf de wijziging van de regelgeving pas woensdag aankondigde.


In een door Elbit uitgegeven verklaring staat: “We zijn er trots op het typecertificaat af te geven aan de Hermes Starliner drone, waarmee het is goedgekeurd om in het civiele luchtruim te vliegen zoals elk ander burgervliegtuig. Voor zover CAAI weet, is dit een wereldprimeur', zei het hoofd van de Israëlische burgerluchtvaartautoriteit, Joel Feldschuh, in een verklaring van Elbit.


Elbit's StarLiner-drone is een aangepaste versie van zijn Hermes 900, die wordt gebruikt door legers over de hele wereld, die is gemaakt om te voldoen aan de eisen van de burgerluchtvaart door sensoren te installeren om andere vliegtuigen te identificeren en botsingen ermee te voorkomen, een extra waarschuwingssysteem om het te voorkomen tegen het naderen of neerstorten op de grond, autonome start- en landingssystemen in omstandigheden met geen zicht en andere aanpassingen."De goedkeuring die aan een UAS is verleend om boven bevolkte gebieden en in elk civiel luchtruim te vliegen, stelt regeringen en internationale en commerciële organisaties in staat om grote, langdurige onbemande vliegtuigen op te nemen in missies die tot nu toe alleen door bemande vliegtuigen werden uitgevoerd", zei Elbit. in zijn verklaring.


De meeste momenteel beschikbare UAV's hebben niet de nodige sensoren om in het civiele luchtruim te opereren zonder andere vliegtuigen te hinderen. Als gevolg hiervan hebben veel landen wetten die krachtige drones die grote hoogten bereiken verbieden om in civiel luchtruim te vliegen.

117 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page