top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grote stijging Covid besmettingen en kleine toename ziekenhuispatiënten


Foto MDA


Uit de vanmorgen bekendgemaakte coronacijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt overduidelijk dat de Omicron variant niet meer is te stoppen en zorgt voor een grote toename van het aantal besmette inwoners van Israël.


Op donderdag zijn 157.642 mensen op Covid-19 getest, waarbij 4.916 (3,15%) met het virus besmet bleken te zijn, terwijl dat op woensdag bij 3.947 mensen werd vastgesteld.


Er zijn nu 24.133 actieve virus patiënten in het land, een toename van 3.704 in 24 uur. Hiervan zitten er 34 in een quarantainehotel, terwijl er in de ziekenhuizen 169 zijn opgenomen, 18 meer dan op woensdag.


93 van hen verkeren in ernstige toestand (1 minder dan op woensdag) waarvan 37 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er is niemand aan het virus overleden, zodat het dodental op 8.243 blijft staan.


Volgens een mededeling van het ministerie zijn het overgrote deel van de virus patiënten in de ziekenhuizen niet gevaccineerde kinderen en jongeren.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):


Inmiddels zijn er nieuwe beperkingen in Israël van kracht geworden, waaronder het dragen van mondmaskers in de buitenlucht bij groepen vanaf 50 personen en geldt het Groene Paspoort nu vanaf bijeenkomsten met 100 personen en meer.57 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page