top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Guatemala vraagt ​​Israëlische waterkennis, technologie


KKL-JNF-delegatie besluit haar ontmoeting met de Guatemalteekse minister van Buitenlandse Zaken Mario Bukaro, midden, op 29 maart 2022. Foto met dank aan KKL-JNF


Toen de president van Guatemala advies nodig had over de ontwikkeling van woestijngebieden en goed waterbeheer in zijn land, wendde hij zich tot het Israëlische Keren Kayemeth-Jewish National Fund (KKL-JNF).


KKL-JNF, de oudste "groene" organisatie ter wereld, werkt sinds 1901 aan het bevorderen van waterbeheer, bosbouw en milieueducatie en -technologie in Israël. De organisatie deelt vaak expertise met andere landen, waaronder Guatemala.


Onlangs vloog een KKL-JNF-delegatie onder leiding van CEO Amnon Ben Ami naar het Midden-Amerikaanse land om met president Alejandro Giammattei en minister van Buitenlandse Zaken Mario Bukaro de mogelijkheid te bespreken om de kennis en technologie van KKL-JNF te gebruiken om de "Dry Corridor" van Guatemala en de naderende water crisis.


KKL-JNF-delegatie bezoekt het Israël-plein in Guatemala, maart 2022. Foto met dank aan KKL-JNF


Tijdens dezelfde reis hield de KKL-JNF-delegatie een congres in Mexico om honderden leiders uit Latijns-Amerika, Spanje en Portugal op de hoogte te houden van de doelstellingen van KKL-JNF voor de nabije toekomst en het gezamenlijke werk om de klimaatcrisis het hoofd te bieden.


"Het is een groot voorrecht voor KKL-JNF om zijn brede kennis te delen die het in de loop der jaren heeft opgebouwd met betrekking tot waterbeheer en landbouw in droge gebieden", zegt Ronnie Vinnikov, hoofd van de afdeling Resource Development and External Affairs van KKL-JNF, tegen ISRAEL21C.


“Ons bezoek aan Guatemala was zeer succesvol en we hopen in de nabije toekomst een wederzijds memorandum van overeenstemming te ondertekenen. We kijken ernaar uit om de Guatemalteekse delegatie in Israël te ontvangen', zei Vinnikov.
31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page