top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hamas verwerpt Israëlisch voorstel spanningen in Jeruzalem te verminderen


Screenshot Twitter video


De Hamas terreurgroep heeft een Israëlisch voorstel afgewezen om de spanningen in Jeruzalem te verminderen melden Israëlische media naar aanleiding van een bericht in het Libanese dagblad Al-Akhbar, dat algemeen wordt beschouwd als een spreekbuis voor Hezbollah. Het lijkt er dus op dat de oplopende spanningen in Jeruzalem Hamas goed uitkomen en als excuus kunnen worden gebruikt voor aanvallen op zuid Israël.


Israël had via Egypte een voorstel aan Hamas gestuurd, om de spanningen in Jeruzalem en aan de grans met Gaza te de-escaleren.


Volgens de publieke omroep Kan , antwoordde Hamas echter dat "gebeurtenissen ter plaatse" aantoonden dat Israël geen de-escalatie wenst en dat een wapenstilstand tussen de partijen daarom in de nabije toekomst onwaarschijnlijk was.

Inmiddels heeft de terreurgroep Islamic jihad Palestijnse gezinnen opgeroepen om vooral op dag 28 van de Ramadan, zaterdagavond, en de komende dagen meer naar de moskee te reizen.

Een bericht in de Palestijnse krant Al-Quds, dat ook werd aangehaald door Kan, zegt dat Palestijnse facties in de door Hamas gecontroleerde Gazastrook van plan waren de zogenaamde "nachtelijke verwarringeenheden", die langs het veiligheidshek rellen veroorzaken, te reactiveren.


Dis moet worden gezien als een aanvulling op de toename van het aantal brandbommen via ballonnen die vanuit Gaza de afgelopen dagen werden gelanceerd en waardoor al er meer dan een dozijn branden in het grensgebied van Gaza ontstaan.109 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page