top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Herdenkingsdag voor de gevallenen van Israël in 2023


Screenshot YouTube


Nog eens 59 soldaten zijn het afgelopen jaar gevallen, evenals 86 gehandicapte veteranen die door hun toestand zijn overleden. Allen werden officieel erkend door het ministerie van Defensie.

Op maandag 24 april 2023, om 20:00 uur, zal een sirene van één minuut door het hele land klinken, wat het begin markeert van Remembrance Day for Israel's Fallen. Herdenkingsplechtigheden zullen in het hele land direct na de sirene plaatsvinden. De belangrijkste ceremonie zal worden gehouden bij de Westelijke Muur in Jeruzalem in aanwezigheid van de president van de staat Israël en de IDF-chef van de generale staf. Op dinsdag 25 april 2022 om 11.00 uur klinkt een sirene van twee minuten, gevolgd door herdenkingsplechtigheden die plaatsvinden op 52 militaire begraafplaatsen en herdenkingsplaatsen in het hele land. De belangrijkste ceremonie zal plaatsvinden in de Memorial Hall of Israel's Fallen op de berg Herzl in Jeruzalem in aanwezigheid van de president van de staat Israël, de premier en de directeur-generaal van de Knesset. Direct na de sirene om 11:02 uur vindt er een speciale fly-over plaats boven de Memorial Hall op de berg Herzl.

Het Department of Families and Commemoration van de IMoD leidt Remembrance Day-evenementen en heeft de 52 militaire begraafplaatsen, het Memorial Monument voor de Bedoeïenenstrijders, honderden militaire begraafplaatsen en duizenden graven in het hele land voorbereid, onderhouden en schoongemaakt. De afdeling heeft de afgelopen weken ook contact opgenomen met duizenden nabestaanden om alle hulp te bieden die ze nodig hebben.

De namen van de gesneuvelde soldaten van Israël zullen worden uitgezonden op de Israëlische televisie van 8:45 uur op 24 april tot de volgende dag, en zijn ook te vinden op de "Izkor" -website.

108 weergaven1 opmerking
bottom of page