israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Uit nieuw onderzoek blijkt dat in Israël bijna geen bomen in gevaar zijn


Ter illustratie. Foto G-R Mottez in Unsplash


Een rapport dat de staat van bomen wereldwijd beoordeelt, heeft uitgewezen dat 30 procent van de boomsoorten met uitsterven wordt bedreigd en dat is slecht nieuws. Maar het goede nieuws is, dat het erop lijkt dat slechts twee van de ongeveer 60 boomsoorten in Israël worden bedreigd, en dan hebben we het over een schamele 3%.


Het State of the World's Trees-rapport , gepubliceerd in september als onderdeel van de Global Tree Assessment door Botanic Gardens Conservation International, onderzocht de informatie over uitstervingsrisico's van 's werelds 58.497 boomsoorten.


"We weten nu dat 30% van de boomsoorten met uitsterven wordt bedreigd en dat ten minste 142 boomsoorten als uitgestorven zijn geregistreerd", aldus het rapport.


“De belangrijkste bedreigingen voor boomsoorten zijn het kappen van bossen en andere vormen van verlies van leefgebied, directe exploitatie voor hout en andere producten en de verspreiding van invasieve plagen en ziekten. Ook klimaatverandering heeft een duidelijk meetbare impact.”


Het rapport vermeldde niet welke Israëlische boomsoorten worden bedreigd, alleen hun aantal en het feit dat twee boomsoorten endemisch zijn, wat betekent dat ze in een beperkt gebied groeien.


De Rode Lijst van Bedreigde Soorten van de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur laat zien dat Israël 61 boomsoorten herbergt, waarvan 45 in de laagste categorie, "minst zorgwekkend", nog eens vier waren "bijna bedreigd" en slechts één was "bedreigd". .” Nog eens vijf soorten werden niet geëvalueerd en de overige zes hadden gebrekkige gegevens.

77 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws