israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het Israëlische Ministerie van Defensie zal beginnen met het testen van een onbemand robotvoertuig


Screenshot video


Het Israëlische Ministerie van Defensie zal beginnen met het testen van een onbemand robotvoertuig (M-RCV Medium Robotic Combat Vehicle), ontwikkeld door het Ministerie van Defensie Onderzoek en Ontwikkeling (DDR&D), het Tank- en APC-directoraat en de Israëlische veiligheidsindustrie.


Het robotgevechtsvoertuig wordt vandaag onthuld in het paviljoen van Elbit Systems op de Eurosatory Defense and Security Exhibition. Het voertuig bevat een nieuw robotplatform van het type BLR-2, gemaakt door BL, een 30 mm autonoom geschutskoepel ontwikkeld door het Tank- en APC-directoraat voor de "Eitan" APC, Elbit's "Iron Fist" actieve beschermingssysteem, vuurleidings- en missiebeheersystemen, en autonome robotkit, naast systemen voor situatiebewustzijn. Het voertuig beschikt ook over een capsuled drone voor voorwaartse verkenningsmissies en een passieve detectiekit ontwikkeld door Elbit Systems en Foresight.


De technologische demonstrator, geleid door de DDR&D van het Ministerie van Defensie en het directoraat Tank en APC, integreert een aantal geavanceerde technologieën, waaronder geavanceerde manoeuvreercapaciteiten, het vermogen om zware en gevarieerde missieladingen te dragen en een ingebouwd systeem voor transport en UAV's ontvangen.


Het voertuig zal ook vizieren, een IAI-raketwerper en 'Spike'-raketten van Rafael Advanced Defense Systems bevatten. De mogelijkheden van de M-RCV omvatten een zeer autonome oplossing voor voorwaartse verkenning en gecontroleerde dodelijkheid in alle terreinomstandigheden. Het is dag en nacht operationeel in alle weersomstandigheden, terwijl de nadruk ligt op operationele effectiviteit, eenvoud, minimale tussenkomst van de operator en integratie in heterogene onbemande arrays.


Het systeem is ontwikkeld als onderdeel van het autonome slagveldconcept onder leiding van de DDR&D in samenwerking met het Tank- en APC-directoraat, terwijl het een open architectuur implementeerde voor het integreren van toekomstige mogelijkheden en het integreren van de robot naast andere tools en mogelijkheden.


Het systeem is een gezamenlijk product van jarenlange investeringen door de DDR&D en het Tank- en APC-directoraat en zal naar verwachting in 2023 in representatieve scenario's met veldtesten beginnen.
56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws