top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het "Negeva" gevechtsvoertuigproject is geïntroduceerd


Foto via woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Tijdens een ceremonie die werd gehouden in de productielijn van de IAI's Land Division in Be'er Sheva, ondertekende adjunct-directeur-generaal en hoofd van de DOPP in het Ministerie van Defensie, Avi Dadon, een order om honderden gevechtsvoertuigen voor de IDF te produceren.


Als onderdeel van de meer dan 100 miljoen NIS-overeenkomst zal IAI in samenwerking met Ido Cohen en The Armored Group (TAG) Z-MAG- en ZD-voertuigen produceren voor IDF-missies van speciale troepen.

Foto via woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


De nieuwe commandovoertuigen hebben uitzonderlijke terreincapaciteiten, zoals het vervoeren van gevechtssoldaten en uitrusting met een gewicht van 1,5-2,5 ton (afhankelijk van het type voertuig), in een verscheidenheid aan missies, waaronder het leveren van voorraden en het evacueren van gewonde soldaten. De voertuigen zullen onder meer gebaseerd zijn op commerciële elementen die zorgen voor betrouwbaarheid en relatief goedkope bediening.

Foto via woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


De voertuigen zullen worden geproduceerd in de productielijn van de Land Division in Be'er Sheva, die zich, met de aanmoediging en de investering van tientallen miljoenen NIS door het Ministerie van Defensie, richt op grondtechnologieën. De productielijn maakt deel uit van de "Elta"-divisie in IAI, die luchtradars, ISR-systemen voor speciale missievliegtuigen, EW-systemen, communicatiesystemen en meer ontwikkelt.


Plaatsvervangend directeur-generaal en hoofd van de DOPP van het Ministerie van Defensie, Avi Dadon: “Het project voor commandogevechtsvoertuigen dat vandaag van start gaat, is de best mogelijke weerspiegeling van het werk van het Ministerie van Defensie. Dit is een belangrijke aankoopovereenkomst voor het versterken van de troepenopbouw van de IDF Special Units, die we konden plaatsen in de productielijn van de Be'er Sheva Land Division van de IAI. Deze overeenkomst zal het exportpotentieel voor deze unieke tools en technologieën vergroten."


President en CEO van IAI, Boaz Levy: “Het “Negeva”-project zal de IDF uitrusten met de meest geavanceerde tactische grondvoertuigen ter wereld, die zeer betrouwbaar zijn en uitzonderlijke capaciteiten hebben. IAI's Land Division, onderdeel van IAI's ELTA Group, is een belangrijke en belangrijke speler in de ontwikkeling en productie van geavanceerde landoplossingen. Het brede scala aan capaciteiten van IAI op het gebied van intelligentie, AI, remote sensing en communicatie zijn geïntegreerd in deze landvoertuigen en zullen een aanzienlijke toegevoegde waarde bieden aan de operationele capaciteiten op het gebied van gevechtsmobiliteit.”


115 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page