top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het trainingscentrum voor gevechtspiloten van de Israëlische luchtmacht wordt uitgebreid


Foto: woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft vandaag (dinsdag) een overeenkomst getekend met "Elbit Systems" om het Mission Training Center (MTC) op de "Hatzor" Air Force Base uit te breiden met vliegtrainingssimulatoren voor F15- en F16-vliegtuigen.

Het nieuwe trainingscentrum, dat zal dienen als infrastructuur voor toekomstige trainingsplatforms, zal het aantal vliegtrainingsuren verdubbelen en tegelijkertijd de vliegkosten in de lucht verlagen. Het centrum zal in de toekomst ook gezamenlijke training van de grond- en luchtmacht mogelijk maken.

De waarde van de deal wordt geschat op ongeveer 400 miljoen Shekel (€ 107 miljoen) en ongeveer 80 miljoen dollar aan hulpfondsen.

Het vluchttrainingscentrum is essentieel om de operationele capaciteiten van de jachtpiloten te waarborgen en biedt geavanceerde training en vluchtsimulatie-ervaring door geavanceerde weergavesystemen op te nemen. Deze systemen maken een breed scala aan vluchtsimulaties mogelijk, waaronder basiskennis van het vliegtuig, noodsituaties, voorbereiding op operationele scenario's en missies, en meer.

Adjunct-directeur-generaal en hoofd van de directie productie en inkoop, Avi Dadon : "Dit centrum zal de reikwijdte van de trainingsmogelijkheden van de luchtmacht aanzienlijk vergroten en tegelijkertijd mogelijk toekomstige aanvullende trainingsplatforms absorberen. Bovendien zal het vluchttrainingscentrum meerjarige besparingen opleveren van honderden miljoenen shekels."

IAF-chef luchtmacht, Brig. Generaal Eyal Grinboim : “De IAF blijft haar competentie ontwikkelen en versterken met het oog op toekomstige uitdagingen. Als onderdeel van deze inspanning zal het Mission Training Center van de gevechtsvliegtuigen worden uitgebreid. Dit zal worden gedaan om de competentie van de vliegtuigbemanning en de IAF als geheel te versterken en tegelijkertijd economische efficiëntie te genereren.”

General Manager van Elbit Systems Aerospace, Yoram Shmuely: “Elbit Systems waardeert de sterke samenwerking en het vertrouwen van het IMoD en de IDF. Strijdkrachten over de hele wereld hervormen hun trainingscapaciteiten terwijl ze ernaar streven de gevechtsgereedheid en efficiëntie te verbeteren. Dit gegunde contract benadrukt de leidende positie van Elbit Systems als leverancier van geavanceerde missietrainingssystemen.”

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page