top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI heeft de Israëlische luchtmacht voorzien van geavanceerde luchtgevechtstrainingssystemen


Foto via IAI


Naar nu bekend is gemaakt heeft Israel Aircraft Industries (IAI) de Israëlische luchtmacht voorzien van een innovatief luchtgevechtstrainingssysteem waarmee debriefing van vliegoefeningen in recordtijd kan worden voltooid.


Het unieke op ACMI gebaseerde analysesysteem werd geüpgraded voorafgaand aan de Blue Flag 2021-oefening die in oktober 2021 in Israël plaatsvond, de grootste en meest geavanceerde luchtoefening die ooit in het land is gehouden, met deelname van luchtstrijdkrachten, waaronder: Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Griekenland, India, Verenigde Staten en meer.


Dit jaar was het systeem ingebed met weergave van tijd kritische landdoelen en weergave van de stralingsstatus van systemen die vijandige luchtverdedigingsbatterijen van verschillende soorten simuleren, waaronder nieuwe geavanceerde IAI-systemen. Naast het leveren van het systeem, heeft IAI diensten geleverd voor training en gevechtsanalyse in het veld, het leveren van "Ehud" type ACMI-pods voor gebruik op de straaljagers van buitenlandse en Israëlische luchtmachten en grondinstrumentatie voor mobiele doelen. IAI zette ook haar professionele trainingsstaf in om de systemen tijdens de oefening te begeleiden en te bedienen.


Foto via IAI


Het systeem is ontwikkeld door IAI op basis van het "Ehud"-platform en de mogelijkheid om automatische integratie te bieden van gegevens van verschillende trainingssystemen die door verschillende luchtmachten worden gebruikt.


Het systeem is aangepast en aangepast aan de unieke behoeften van de Israëlische luchtmacht voor Blue Flag 2021 en maakt coöperatieve debriefing en analyse mogelijk door alle piloten die aan de oefeningen hebben deelgenomen.


Het systeem bood piloten een uniforme weergave op het slagveld van alle jets in de oefening, alle dreigingen vanuit de lucht en elke tactische gebeurtenis die tijdens de oefening plaatsvond. Alle vooraf geplande scenario's werden ingevoerd in de database van het systeem, waardoor ze volledig konden worden gedocumenteerd of opnieuw konden worden gemaakt voor toekomstig onderzoek.

71 weergaven0 opmerkingen
bottom of page