top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI vestigt 's werelds eerste conversie locatie van passagiers-naar vrachtvliegtuig in Italië


Omgebouwde B737-800. Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) Aviation Group heeft ingestemd met de oprichting van een passagier-naar-vrachtvliegtuig-conversielocatie voor de ombouw van de Boeing 737-700/800 met Atitech Company, in Atitech's toonaangevende MRO-centrum in Napels, Italië, dit, naar aanleiding van de stijgende vraag naar vrachtvliegtuigen van dit model. De vrachtconversiesite in Italië zal zich voegen bij twee bestaande vrachtconversiesites van IAI in China.


Atitech MRO is een ervaren wereldwijd bedrijf met uitgebreide ervaring in de luchtvaart en is gecertificeerd door de Federal Administration Agency (FAA Part 145) en de European Union Aviation Safety Agency (EASA Part 145).


Het MRO-centrum zal oplossingen leveren voor onderhoud en vliegtuigrenovatie, waarbij passagiersvliegtuigen worden omgebouwd tot vrachtconfiguratie. Daarnaast zal het training en ondersteuning bieden op het gebied van licenties en registratie. De oprichting van het centrum is een bewijs van de groeiende impact van IAI over de hele wereld.


De ondertekeningsceremonie - In het midden, van rechts naar links: Executive VP van IAI en General Manager van Aviation Group, Yossi Melamed, President van Atitech, Gianni Lettieri (Foto door: Atitech)


President van Atitech, Gianni Lettieri, zei: "Door dit contract met IAI te ondertekenen, zullen we de hightech-activiteit herstarten die werd gedaan toen de North Capodichino-fabriek, vandaag Atitech, toebehoorde aan Aeronavali Venetië en gespecialiseerd was in de conversie van DC8-DC10-MD10-MD1. Ik ben persoonlijk blij om te zien dat Atitech zijn dienstenportfolio uitbreidt met dit nieuwe, zeer high-tech product, in lijn met de strategie van het bedrijf dat ernaar streeft de Italiaanse nationale MRO (Polo delle Manutenzioni) te maken. Vrachtsvliegtuig conversies vereisen enorme investeringen, geavanceerde technologie en bekwaam personeel, met hoge toetredingsdrempels in de sector. Atitech, die over al het bovenstaande beschikt en over de knowhow beschikt om Boeing's passagiersvliegtuigen te retrofitten, kijkt uit naar het opbouwen van steun en samenwerking met IAI. Op basis van zijn MRO-infrastructuur van wereldklasse zal Atitech parallel, twee vliegtuigen, van neus tot staart ombouwen die bijdragen aan het versterken van het concurrentievermogen van de Italiaanse luchtvaartindustrie.”


Executive VP van IAI en General Manager van Aviation Group, Yossi Melamed , zei: "Het opzetten van de eerste vrachtconversiesite in Europa is een historische stap voor IAI. Het bedrijf begon zijn pad bijna 70 jaar geleden als onderhoudsbedrijf voor vliegtuigen, sindsdien is IAI een leidende naam in de wereld geworden in het ombouwen van passagiersvliegtuigen tot vrachtvliegtuigen. Tegenwoordig bedienen IAI's omgebouwde vrachtvliegtuigen 's werelds grootste vrachtbedrijven en het grootste deel van de e-commercemarkt. Atitech MRO werd geselecteerd als zakenpartner om onder meer een oplossing te bieden voor de Europese markt. Ik heb er vertrouwen in dat de samenwerking tussen deze bedrijven wederzijds zal bijdragen aan de business van IAI en Atitech.”

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page