top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDC Herzeliya wordt een officiële volwaardige universiteit


Het IDC Herzliya-college wordt officieel erkend als een universiteit in Israël, zo maakte de Council for Higher Education (CHE) dinsdag bekend, op basis van aanbevelingen van een commissie die was aangewezen om de kwestie te bestuderen.


"Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het hoger onderwijs in Israël", verklaarde IDC-voorzitter van de Raad van Bestuur prof. Amnon Rubinstein.


De instelling heet voortaan Reichman University, genoemd naar prof.dr. Uriel Reichman, president en oprichter van IDC Herzliya.


Prof. Uriel Reichman, president en oprichter van IDC Herzliya. Foto IDC


"Het IDC is geschikt als universiteit en garandeert excellente academische en onderzoeksstandaarden die voldoen aan de vereiste normen voor een universiteit", schreef de raad dinsdag in zijn besluit.


In 2018 werd het IDC door de raad gemachtigd om Ph.D. diploma's in de rechten, informatica en psychologie uit te geven, maar mocht zich niet als universiteit bestempelen.


Elk jaar bezoeken zo'n 8.300 studenten het IDC en studeren ze bedrijfskunde, economie, rechten, computerwetenschappen, overheid, communicatie en meer. Volgens de CHE is de IDC de meest internationale academische instelling van Israël, met 2.200 studenten uit 90 landen die in de International School in het Engels studeren. Eerder dit jaar schreef een allereerste student uit de Emiraten zich in voor een BA in overheid-studies aan de instelling.


Het IDC werd in 1994 door professor Reichman opgericht, daarvoor was hij decaan van de rechtenfaculteit van de Universiteit van Tel Aviv. Reichman zocht een oplossing voor Israëlische jongeren die werden uitgesloten van hoger onderwijs. Na leiding te hebben gegeven aan de Ramot Mishpat Law School, de eerste niet-universitaire rechtsschool, richtte hij het IDC op, met als doel een privé-universiteit te zijn die zich richt op de studenten en leidt tot leiderschap, zelfverwezenlijking en sociaal bewustzijn.Het IDC is gemodelleerd naar elite-universiteiten in de Verenigde Staten en functioneert als een particuliere instelling zonder winstoogmerk. Terwijl andere universiteiten in Israël door de overheid worden gefinancierd, wordt de IDC, als een particuliere instelling, gefinancierd via het collegegeld en via donaties.


Sinds de oprichting zijn er minstens 32.000 studenten afgestudeerd, aldus het IDC.43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page