top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF bevestigd dat deze 5 hoge Hamas commandanten zijn geëlimineerd voor het bestand inging


Foto IDF woordvoerder


IDF en ISA bevestigen de namen van vijf extra hoge commandanten die vóór de operationele pauze in de Gazastrook zijn geëlimineerd, waaronder de commandant van de Noordelijke Gaza-brigade, zijn plaatsvervanger en het hoofd van de Rockets Array


De IDF bevestigt dat tijdens gevechten in de Gazastrook voorafgaand aan de operationele pauze, IDF-vliegtuigen onder leiding van de IDF- en ISA-inlichtingendienst onder meer vijf hoge Hamas-commandanten in de Gazastrook hebben uitgeschakeld.


Ahmed Ghandour - Commandant van de Noordelijke Gaza-brigade van Hamas. Als commandant van een van de vijf regionale brigades in de Gazastrook was Ghandour verantwoordelijk voor het leiden van alle terreuractiviteiten van Hamas in de noordelijke Gazastrook. Hij initieerde, promootte en keurde terroristische activiteiten en aanvallen tegen Israëlische burgers en IDF-troepen goed. Deze omvatten schietpartijen, bombardementen, raketlanceringen en terreuraanslagen in Judea en Samaria. Hij was een leidende figuur bij de planning en uitvoering van het bloedbad van 7 oktober.


Aiman Siam - Hoofd van de rakettenreeks van Hamas. Ongeveer vijftien jaar lang was Siam een hooggeplaatste figuur die verantwoordelijk was voor de raketstrijdkrachten van Hamas, de wapeninventarisaties en het begeleiden en aansturen van alle raketlanceringen van Hamas op Israël. Met uitgebreide ervaring in de militaire vleugel van Hamas was Siam een belangrijke bron van kennis en actief in eerdere conflicten tussen Hamas en Israël.


Wael Rajeb – plaatsvervangend commandant van de Noordelijke Gaza-brigade van Hamas. Rajeb was verantwoordelijk voor de operaties van de brigade. In het verleden was Rajeb de commandant van de Hamas-politie in de noordelijke Gazastrook en later de commandant van het Beit Lahia-bataljon. Hij was een hoge Hamas-agent, verbonden met de bataljonscommandanten van de brigade.


Farsan Halifa - Senior medewerker op het hoofdkwartier van Hamas in Judea en Samaria, hoofd van het Tulkarm-comité. In het verleden hielp Halifa hoge Hamas-terroristen in de Gazastrook en stond hij dicht bij. Meer recentelijk was hij betrokken bij de ontwikkeling van bataljons en terreurcellen in het Nur Shams-kamp. Halifa werd uitgeschakeld tijdens de aanval waarbij ook Ahmed Ghandour en Aiman Siam omkwamen.


Rafet Salman - Commandant van de Combat Assistance Unit in de noordelijke Gazastrook, een senior medewerker van de Gaza City Brigade. In het verleden was hij plaatsvervangend commandant van de brigade waarin hij offensieve capaciteiten ontwikkelde voor aanvallen op Israël. In deze functie maakte hij deel uit van de planning van de paraglider-infiltratie in Israël, uitgevoerd door de Gaza City Brigade op 7 oktober.

537 weergaven1 opmerking
bottom of page