top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-chef Kochavi: tijdens de recente gevechten in Gaza heeft Israël 'een derde land aangevallen'


IDF-chef Aviv Kochavi. Foto IDF-woordvoerderseenheid


IDF-opperbevelhebber Aviv Kochavi heeft bekendgemaakt dat Israël, tijdens de recente gevechten met de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza, ook een derde land hebben aangevallen.


Op een conferentie van de Federatie van Lokale Autoriteiten zei Kochavi: "Tien dagen geleden raakten de Israëlische strijdkrachten met grote precisie aartsterrorist Tayseer Jabari,

de noordelijke Gaza-commandant van de Palestijnse Islamitische Jihad, tijdens het begin van de gevechten met de Islamitische Jihad".


"Tegelijkertijd voerde de IDF een golf van arrestaties uit op de Westelijke Jordaanoever en viel tegelijkertijd een derde land aan en verdedigde de rest van de landsgrenzen," zei Kohavi volgens The Times of Israel.


Kohavi noemde niet het "derde land" dat werd getroffen tijdens die strijd tussen 5 en 8 augustus.


Echter, berichten in de Arabische taal in de media hebben gezegd dat op 7 augustus ten minste zes Iraanse en Libanese adviseurs zijn vermoord in Jemen in een kamp dat wordt gerund door de door Iran gesteunde Houthi rebellengroep. De rapporten schreven de ontploffing toe aan een Houthi ballistische raket die explodeerde terwijl hij opnieuw werd ingezet.
238 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page