top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF is doorgegaan met aanvallen op zuid Libanon na de 3 raketten die op Israël waren afgevuurd


IDF heeft donderdagochtend beelden vrijgegeven van zijn luchtaanval op doelen in Libanon Foto: IDF-woordvoerderseenheid


In een persbericht deelde de IDF mee dat het ook in de vroege uren van donderdag doelen in zuid Libanon heeft aangevallen nadat er eerder op woensdag 3 raketten vanuit zuid Libanon op noord Israël waren afgevuurd.


Na een relatieve rust langs de grens sinds het einde van de tweede Libanonoorlog van 2006, zijn dit de eerste luchtaanvallen.


Een IDF woordvoerder zei donderdagmorgen dat "straaljagers de lanceerplaatsen en infrastructuur hebben getroffen die worden gebruikt voor terreur vanuit Libanon en van waaruit de raketten werden gelanceerd."

Een extra doelwit in het gebied dat in het recente verleden een bron van raketvuur was, werd ook getroffen, aldus het leger.


In haar verklaring zei de IDF verder "dat haar aanvallen zullen doorgaan en toenemen als reactie op terroristische pogingen tegen Israël en zijn burgers en dat de Libanese staat verantwoordelijk zal worden gehouden."


Aan de Israëlische kant van de grens zijn brandweerlieden nog steeds bezig met het bestrijden van branden die ontstonden nadat twee van de drie raketten in open terrein bij Kiryat Shmona waren neergekomen.

De brand in de Ramim Ridge bij Kiryat Shmona, aan de grens tussen Israël en Libanon. Screenshot: Twitter


Het aan Hezbollah gelieerde Al-Manar-televisie station meldde dat Israëlische straaljagers een gebied in de buitenwijken van de Zuid-Libanese stad Aishiya hebben getroffen.
160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page