top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF, ISA en Israëlische veiligheidstroepen waren ook afgelopen nacht op zoek naar terreurverdachten


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Ook de afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische veiligheidstroepen activiteiten uit op het gebied van terrorismebestrijding op een aantal locaties in Judea en Samaria. 11 terreurverdachten werden aangehouden en 2 Palestijnen neergeschoten en gewond, toen ze

probeerden explosieven naar troepen te gooien die arrestaties uitvoerden in de stad Yamoun.


Afgelopen dinsdag zat een Israëlische burger vast in een gewelddadige aanval door Palestijnen in de stad Husan, nadat hij per abuis die stad was ingereden. De burger werd gewelddadig aangevallen door de relschoppers, die stenen gooiden en zijn voertuig in brand staken. Veiligheidstroepen hielden 's nachts vier verdachten aan die betrokken waren bij de aanval.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bovendien probeerden IDF-soldaten een terreurverdachte in de stad Yamun te arresteren. Tijdens de operationele activiteit vielen tientallen Palestijnse relschoppers de soldaten gewelddadig aan. De relschoppers gooiden stenen en explosieven en schoten op de soldaten, waardoor hun veiligheid in gevaar kwam. De soldaten reageerden met scherpe munitie op de verdachten die explosieven gooiden. Er werden treffers vastgesteld. Later bleken 2 Palestijnen door het geweervuur ernstig gewond te zijn geraakt.


De aangehouden verdachten zijn voor verdere behandeling overgedragen aan de Israëlische veiligheidstroepen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid

58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page