top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF koopt honderden in Israël gemaakte op afstand bedienbare COVID-19-testapparaten


Screenshot TytoCare


De Israëlische start-up TytoCare , heeft dinsdag bekendgemaakt dat de IDF honderden op afstand bedienbare corona-test apparaten heeft gekocht.


Door de aankopen kunnen met COVID geïnfecteerde Israëli's die in lichte toestand in de ziekenhuizen liggen, naar huis worden gezonden en daar verder worden behandeld, waardoor de overbelasting van Covid-19 patiënten in Israëlische ziekenhuizen wordt verminderd.


Het TytoCare corona testapparaat, is verbonden met een app die kan worden gedownload op zowel Android- als IOS-smartphones, en stelt mensen zonder medische achtergrond of ervaring in staat om onderzoeken uit te voeren van het hart, de longen, de keel, de oren, de huid, de buik, de hartslag en lichaamstemperatuur.Meer dan 150 ziekenhuizen en klinieken over de hele wereld, waaronder Israël, de VS, Europa en Afrika, gebruiken het apparaat van Tyto Care al om duizenden patiënten op afstand te behandelen


"We zijn er trots op een partner te zijn in de nationale inspanningen van het Israëlische gezondheidssysteem om COVID-19 te bestrijden ", zei Tyto Care CEO Dedi Gilad in de persverklaring.


"We zijn de IDF en het ministerie van Defensie dankbaar voor het vertrouwen in Tyto's externe apparaten. Met de hulp van Tyto kan de medische staf de toestand van de patiënten nauwlettend volgen en indien nodig snel reageren", voegde Gilad eraan toe.


54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page