top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF onthult hoe drugs vanuit zuid-Libanon naar Israël worden gesmokkeld


Infographic van de smokkeloperaties van Hezbollah langs de grens tussen Israël en Libanon. Foto via IDF-woordvoerderseenheid


De Arabischtalige woordvoerder van de IDF, Avichay Adraee, onthulde maandag dat Hatem Sheet, een inwoner van Kfarkela, een stad langs de Israëlische grens in de buurt van Metula, drugs- en wapensmokkeloperaties uitvoert voor Hezbollah, vanuit zijn huis dat dicht bij de grens staat.


Sheet is een prominente drugsdealer in Zuid-Libanon. Zijn huis kijkt uit over Israëlisch grondgebied en ligt dicht bij de grens. Sheet coördineert smokkeloperaties met Israëlische smokkelaars via verschillende applicaties, waaronder Telegram.


In een reeks tweets zegt Adraee dat Hatem Sheet, een inwoner van Kfarkela in Zuid-Libanon, zijn huis ook heeft gebruikt om drugs vanaf zijn balkon over het hek te gooien waar ze aan de andere kant van de grens met Israël worden opgehaald.

De smokkelaar voert ook verkenningswerk uit vanaf het balkon van zijn huis om informatie te verzamelen over de operaties en bewegingen van IDF-troepen in het gebied, aldus Adraee.


Adraee noemt afzonderlijk een Hezbollah-man die volgens hem verantwoordelijk is voor de coördinatie van de smokkel aan de grens met Sheet - Hasan Sara'eni.


Hij zegt dat Sara'eni een assistent is van de hoge Hezbollah-commandant Khalil Harb, die door de Israëlische strijdkrachten lange tijd wordt beschuldigd van het leiden van de drugssmokkeloperaties van terreurgroepen.


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page