top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF voorkomt opnieuw wapen smokkel aan de noordgrens van Israël (video)


De 43 in beslag genomen pistolen. Foto IDF woordvoerders eenheid


De afgelopen nacht heeft de IDF opnieuw een poging tot wapensmokkel aan de noordgrens van Israël weten te voorkomen. IDF spotters zagen een aantal verdachte personen met tassen in de buurt van het dorp Ghajar aan de Libanese kant van de grens.


IDF-troepen zagen de smokkelpoging met verschillende middelen, zowel openlijk als heimelijk. Op het moment dat het kon, kwamen de IDF soldaten in actie en konden in samenwerking met Tijdens het incident werden, in samenwerking met de Israëlische politie 43 wapens ter waarde van enkele miljoenen shekels in beslag nemen.


De IDF onderzoekt onder meer de mogelijkheid dat de smokkelpoging is uitgevoerd met de hulp van de terreurorganisatie Hezbollah, en onderzoekt samen met de Israëlische politie de daders van de poging tot wapensmokkel.

In het verleden werden wapens die vanuit Libanon naar Israël waren gesmokkeld, gebruikt voor terreuractiviteiten op Israëlisch grondgebied, waaronder aan Hezbollah gelieerde terreuractiviteiten.


Vorige week werd de betrokkenheid van Haj Khalil Harb bij pogingen tot drugs- en wapensmokkel langs de Blue Line gepubliceerd.


Haj Khalil Harb is een senior lid van de terreurorganisatie Hezbollah, die diende als veiligheidsadviseur van de secretaris-generaal van de organisatie, Hassan Nasrallah, en als commandant van belangrijke eenheden van de Hezbollah.

Haj Khalil Harb. Foto IDF


Volgens inlichtingeninformatie is Harb momenteel betrokken bij pogingen tot drugs- en wapensmokkel langs de Blauwe Lijn tussen Israël en Libanon. Harb is mogelijk ook betrokken geweest bij deze wapensmokkelpoging, evenals bij een andere smokkelpoging die begin juni plaatsvond, waarbij 15 geweren en tientallen kilo's drugs ter waarde van ongeveer 2.000.000 shekel in beslag werden genomen.


IDF-troepen monitoren en werken voortdurend aan het dwarsbomen van Haj Khalil Harb en anderen zoals hij die proberen de staat Israël en zijn soevereiniteit te schaden.
139 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


amd
amd
Jul 10, 2021

God zij dank is dit weer onderschept

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Jul 10, 2021
Replying to

Dankzij de alertheid van een paar jonge vrouwelijke soldaten

Like
bottom of page