top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Iedereen die cyberaanvallen tegen Israëlische burgers uitvoert zal een hoge prijs betalen"


Foto Israel National Cyber Directorate


Gaby Portnoy, directeur-generaal van Israel National Cyber Directorate, was tijdens Israel Cyber Week duidelijk: "Iedereen die cyberaanvallen tegen Israëlische burgers uitvoert, moet rekening houden met de prijs die hij zal betalen".


Gaby Portnoy, directeur-generaal van het Israel National Cyber Directorate, sprak dinsdag tijdens het jaarlijkse Cyber Week-evenement onder leiding van het Blavatnik Interdisciplinair Cyber Research Center aan de Universiteit van Tel Aviv en besprak de offensieve cyberactiviteiten van Iran en Hezbollah tegen Israël. "Iedereen die cyberaanvallen op Israëlische burgers uitvoert, moet rekening houden met de prijs die hij ervoor zal betalen", zei hij.


"Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om onze veerkracht te ontwikkelen en onze capaciteiten uit te breiden om cyberaanvallen op te sporen, onze schilden op te heffen en kwaadaardige activiteiten, met name Iraanse, aan het licht te brengen." Volgens Portnoy wordt het overgrote deel van de aanvallen verijdeld.


Portnoy noemde de cyberaanval op de Technion, uitgevoerd door MuddyWater in samenwerking met Darkbit - twee aanvalsgroepen die banden hebben met het Iraanse Ministerie van Inlichtingen. Hij zei: "Ze vallen ook burgerdoelen aan in veel landen zoals Turkije, Saoedi-Arabië, Egypte, Marokko, India, Oman, Bahrein, Koeweit en meer."


Hij voegde eraan toe: “De Israëlische defensiegemeenschap kent de Iraanse cyberactiviteiten door en door en werkt eraan om ze op verschillende manieren te verstoren. De mensen van het Iraanse Ministerie van Inlichtingen, en van IRGC en Hezbollah, die betrokken zijn bij cyberoperaties tegen Israël weten heel goed waar ik het over heb”.


“Ik zou de Amerikaanse activiteiten willen prijzen tegen de gewelddadige agenda van Iran en voor het opleggen van sancties tegen twee actieve cyberspelers in het ministerie van Inlichtingen en Veiligheid: Mojtaba Mostafavi en Farzin Karimi, die mede-oprichter waren van de Ravin Academy die hackers traint voor kwaadaardige activiteiten van de ministerie."

Hij noemde ook Ali Haidari, "die in Beiroet zit en de Iraanse samenwerking met Hezbollah coördineert, met als doel onschuldige burgers van Libanon in cyberspace pijn te doen. functie."


Volgens Portnoy, “moet de internationale gemeenschap nauw samenwerken om te voorkomen dat mensen als Karimi, Mostafavi en Haidari hun kwaadaardige activiteiten tegen de wereld uitvoeren. Dat is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

Portnoy beschreef enkele van de projecten die het cyberdirectoraat het afgelopen jaar heeft uitgevoerd: “Met onze partner uit de VAE, Zijne Excellentie Dr. Al Kuwaiti, bouwen we een multinationaal cybersamenwerkingsplatform voor cyberonderzoek en kennisopbouw.


Dit doen we samen met Microsoft Development Center in Israël. Dit platform zal bijna 40 landen en organisaties bedienen die deel uitmaken van het Counter Ransomware Initiative onder leiding van het Witte Huis. Daarnaast werken onze experts samen met vele partners om onze Cyber Dome te ontwerpen, bouwen en uit te breiden, als onderdeel van een nationale en multinationale veerkrachtinspanning. We ontwerpen ook sectorale on-cloud SOC's met Google en bouwen een portaal voor betere communicatie met onze overheid en particuliere organisaties."

75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page