top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Iets voor Nederland? Dankzij Israëlisch apparaat is de lucht in schoolklassen schoner


Foto met dank aan Auro Air


Na veel scholen in Israël is de luchtreiniger van het Israëlische bedrijf Aura Air, nu ook geïnstalleerd in duizenden Amerikaanse klaslokalen en schoolbussen voordat het nieuwe schooljaar zou beginnen.


De bekroonde gepatenteerde technologie van Aura Air filtert en desinfecteert de binnenlucht door middel van een uniek zuiveringsproces in vier fasen dat 99,9% van de virussen, bacteriën, ziektekiemen en allergenen vangt en doodt.


Met een bijbehorende app kunnen ouders, opvoeders en facility managers de luchtkwaliteit in klaslokalen in realtime bewaken en regelen en waarschuwingen ontvangen over allergie- en virusrisico's, meldt ISRAEL21C.


Aura Air zuivert niet alleen de lucht, maar maakt het ook mogelijk om de luchtkwaliteit via een app te bewaken en te regelen. Screenshot met dank aan Aura Air


In juni trad de voormalige president van de Amerikaanse National Parent Teacher Association (“PTA”), Leslie Boggs, toe tot Aura Air als lid van de adviesraad


"Nu het aantal gevallen van Covid-19 toeneemt en het griepvirus zich over het hele land verspreidt, blijft de kwaliteit van de binnenlucht in onze scholen een topprioriteit voor ouders en leerkrachten", zei Boggs.


“Het is wetenschappelijk bewezen dat de technologie van Aura Air 99,99% van de Covid- en griepdeeltjes in 60 minuten of minder elimineert. Het platform stelt scholen en universiteiten in staat om de kwaliteit van de binnenlucht in realtime op alle campussen te bewaken en te zuiveren om docenten en studenten gezond te houden.”


Aura Air, opgericht in 2018, helpt ook bij het zuiveren van lucht in huizen, ziekenhuizen, bedrijven, hotels, restaurants en bussen in bijna 90 landen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Israël met wereldwijde kantoren in de Verenigde Staten en India.


Veel Israëlische schooldistricten, waaronder Tel Aviv, bestelden ook Aura Air-eenheden, op tijd voor de eerste schooldag op 1 september en zitten kinderen nu in 'schone' klaslokalen.


In Amerika zijn de luchtreinigers al op veel scholen en universiteiten geïnstalleerd, zoals in New York, Maryland, Californië, South Carolina, Florida, Washington, Mississippi en Massachusetts.


93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page