top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In 24 uur ruim 12.000 nieuwe viruspatiënten erbij; in ziekenhuis liggen 285 virus patiënten


Corona afdeling Rambam ziekenhuis. Screenshot YouTube


De toename van het aantal nieuwe Covid-19 patiënten blijft doorgaan in Israël, zo blijkt uit de vanmorgen vrijgegeven cijfers van het ministerie vaan Volksgezondheid, waarbij duidelijk is dat de Omicron variant hard toeslaat.


Nadat op dinsdag 189.700 mensen op Covid-19 waren getest bleken 11.978 met het coronavirus besmet te zijn, 1.334 meer dan op maandag. Het positiviteitspercentage is gestegen van 5,51% op maandag naar 6,65% op dinsdag.


Er zijn nu 57.858 virus patiënten in het land, 12.278 meer dan op maandag, het overgrote deel met lichte tot milde klachten.


In de quarantainehotels zitten 34 mensen, terwijl in de ziekenhuizen van het land 285 virus patiënten zijn opgenomen, 49 meer dan op maandag.


Er zijn 125 virus patiënten in ernstige toestand, 8 meer dan op maandag, 46 patiënten zijn in kritieke toestand waarvan 38 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur is er niemand aan de gevolgen van het virus overleden, het dodental blijft op 8.247 staan.


Het R-nummer van Israël – het gemiddelde aantal mensen dat elke drager van het coronavirus infecteert – is gestaag gestegen en bereikte 1,94, het hoogste aantal sinds juni.


Rond de 75% van de patiënten in de ziekenhuizen is niet gevaccineerd en over het algemeen jonger dan 25 jaar, aldus het ministerie.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

Om de druk op testfaciliteiten te verlichten, zal het nieuwe beleid meer vertrouwen op thuistests met antigeenuitstrijkjes om gevaccineerde mensen die niet tot een risicogroep behoren, de quarantaine te laten verlaten.


Het ministerie is daarom van plan om PCR-testen te reserveren voor groepen met een hoog risico op ernstige ziekte. Deze groepen zullen niet alleen worden bepaald door leeftijd en vaccinatiestatus, aldus bronnen in het gezondheidssysteem. Maar het zullen waarschijnlijk ook mensen zijn met aandoeningen zoals diabetes, obesitas en longziekte.


Voor gezonde, gevaccineerde mensen die de groep met het laagste risico vormen, is het ministerie van plan te vertrouwen op thuis antigeentests. Niet-gevaccineerde mensen die niet tot een risicogroep behoren, hebben een antigeentest van een testfaciliteit nodig om de quarantaine te verlaten.


Ondertussen geven voorlopige bevindingen van een Israëlisch onderzoek naar de effecten van een vierde COVID-vaccindosis aan dat het een vijfvoudige toename van het niveau van antilichamen veroorzaakt.


Het Sheba Medical Center meldde dinsdag dat de toename een week na de inenting werd waargenomen met een tweede booster-injectie, bij 154 medewerkers van het medisch centrum.
93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page