top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In 28 EU-landen zijn 912 Israëlische startups actief


Yotam Tzuker, Adi Barel en Yoni Levenfeld, redacteuren van een nieuw rapport over Israëlische startups in Europa. Foto door Idan Canfi via ISRAEL21C


Een eerste in zijn soort van kaart van Israëlische technologiebedrijven die momenteel actief zijn in Europa, onthult dat 912 Israëlische startups in 28 landen in de EU, gezamenlijk 24.223 Europese personeelsleden.


Meer dan een derde van de Israëlische bedrijven in Europa bevindt zich in de informatie- en softwaretechnologiesector, en de andere in de internet-, telecommunicatie-, biomedische en clean techsector.


Bijna de helft van de bedrijven doet aan verkoop en marketing in Europa en 15 procent heeft daar ook onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, aldus ISRAEL21C.

Een eerste in zijn soort kaart van Israëlische technologiebedrijven die momenteel actief zijn in Europa, onthult 912 Israëlische startups in 28 landen in de EU, met gezamenlijk 24.223 Europese inwoners.


Meer dan een derde van de Israëlische bedrijven in Europa bevindt zich in de informatie- en softwaretechnologiesector, en de andere in de internet-, telecommunicatie-, biomedische en clean tech sector. Bijna de helft van de bedrijven doet aan verkoop en marketing in Europa en 15 procent heeft daar ook onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.


In Duitsland hebben 240 Israëlische startups 3.135 Duitsers in dienst, terwijl in Frankrijk 183 Israëlische bedrijven 1.985 mensen in dienst hebben. Deze twee landen en het VK hebben samen 55% van alle Israëlische startende werknemers in Europa in dienst.


De kaart maakt deel uit van een uitgebreid rapport dat is opgesteld door EIT Hub Israel , het Israel-Europe Research & Innovation Directorate ( ISERD ) van de Israel Innovation Authority, en CQ Global , een internationaal rekruteringsbedrijf gevestigd in Israël.


Het rapport werd gepresenteerd tijdens een evenement ter ere van het 25-jarig jubileum van het aangaan van zakelijke relaties tussen de EU en Israël, met deelname van de ambassadeurslanden.


De auteurs van de studie ontdekten dat 16% van de bedrijven werd bijgestaan ​​door de EU tijdens de oprichtings- en uitbreidingsfase. De belangrijkste factoren bij hun beslissing om in Europa te werken, waren onder meer de aantrekkelijke markt voor hun producten, de nabijheid van klanten, wetgeving, ondersteuningsprogramma's en partners uit de EU.


Volgens Yotam Tzuker, hoofd bedrijfsontwikkeling bij CQ Global, "creëert de geografische nabijheid tussen Europa en Israël, gecombineerd met de lange en uitgebreide geschiedenis van politieke, sociale en economische banden, een groot potentieel voor ondernemerschap en technologie."


Adi Barel, algemeen directeur van EIT Hub Israel, zei dat het rapport een strategische stap is in het in kaart brengen van het potentieel van de relaties tussen Israël en Europa op het gebied van economie en innovatie en de toon zet voor verdere ontwikkelingen en samenwerkingen.80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page