top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In aan Israël toegeschreven aanval zijn vorige maand honderden Iraanse drones vernietigd


Iraanse drones. Screenshot YouTube


Een aanval in Iran vorige maand veroorzaakte zware schade aan het dronenetwerk van het land, waarbij volgens verschillende schattingen honderden Iraanse drones werden vernietigd.


Teheran geeft Israël de schuld van de aanval, maar Israël heeft de verantwoordelijkheid niet toegegeven.


Geen van beide landen had de aanval zelfs eerder deze week genoemd. Het werd zondag voor het eerst gemeld door de Libanese televisiezender Al Mayadeen, die banden heeft met zowel Hezbollah als Iran, meldt het dagblad Haaretz.


Volgens Al Mayadeen werd de aanval op een drone-basis in de buurt van de westelijke Iraanse stad Kermanshah half februari uitgevoerd door zes Israëlische drones die vanuit Iraaks Koerdistan zouden zijn gelanceerd.


Volgens Al Mayadeen was dit de aanleiding voor de Iraanse raketaanval van zaterdagavond op Irbil , de hoofdstad van Iraaks Koerdistan


Iran heeft publiekelijk de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval in Irbil, die naar eigen zeggen gericht was op een Israëlische militaire basis. De regering van Koerdistan ontkende dat en zei dat de raketten een civiele faciliteit hadden geraakt.
170 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page