israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In de VN doet president Rivlin oproep aan Abbas : "onze plicht conflict te beëindigen "


President Rivlin te midden van de VN ambassadeurs. Foto Shahar Azran via GPO


Op zijn laatste dag van zijn afscheidstour door de Verenigde Staten bracht president Rivlin een bezoek aan het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York waar hij ten overstaan van een groep VN ambassadeurs de Palestijnse president Abbas opriep om "het verleden te vergeten en samen te werken met Israël om vrede bereiken."


“We zijn niet gedoemd om samen te leven, we zijn voorbestemd om samen te leven. Het is onze rol om conflicten te beëindigen', zei Rivlin in een toespraak.


“Laten we het verleden vergeten. Laten we vertrouwen opbouwen. Er zijn kansen om een ​​mooie toekomst voor onze volkeren te realiseren,” aldus Rivlin.


Onder zijn gehoor waren ambassadeurs van 21 landen, waaronder waren de VS, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nederland, Kenia, Rwanda, Ghana, Oostenrijk, Albanië, Hongarije, Malta, Griekenland, Cyprus, Marokko, Bahrein, Honduras, Guatemala, Mexico, Bhutan, Australië en Bulgarije.


"We keerden terug naar het thuisland omdat iedereen ons dat zei", zei Rivlin, verwijzend naar de naties waar Joden woonden vóór de oprichting van de staat Israël. “Israël zal voor altijd blijven bestaan ​​als een Joodse staat, zolang het een democratische staat zal blijven.”


"We hebben een historische kans, een historische verantwoordelijkheid, om de juiste weg te kiezen. Wat ons te wachten staat, is de keuze tussen oorlog en vrede, welvaart en armoede, wantrouwen en bondgenootschap, apart blijven en samenwerken. Onze keuze, vandaag, is tussen normaliteit en constante vijandigheid,” aldus Rivlin.


De president stelde de ambassadeurs ook voor aan Lea Goldin, de moeder van Hadar Goldin wiens lichaam wordt vastgehouden door Hamas, en zei tegen hen: "We vragen u vandaag om met ons mee te doen aan de diplomatieke inspanningen om Hadar en al onze gevangenen naar huis te brengen. Help ons een einde te maken aan deze voortdurende nachtmerrie. En bedankt, Lea, dat je hier vandaag bij me bent gekomen."


Hij eindigde zijn opmerkingen door de ambassadeurs op te roepen om samen te werken met Israël als gematigde staten, bondgenoten en partners voor vrede en welvaart, en zei: "Het opbouwen van een betere toekomst vereist het bestrijden van alle vormen van extremisme en racisme, inclusief antisemitisme dat helaas op de opkomst over de hele wereld. We roepen de VN en alle regeringen op om nultolerantie te tonen voor alle vormen van antisemitisme en om alle instrumenten te gebruiken die tot hun beschikking staan, van onderwijs tot veiligheid en wetshandhaving".

66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws