top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In eerste helft van 2021 werd er voor $ 10,5 miljard in Israëls tech sector geïnvesteerd

Bijgewerkt op: 15 jun. 2021


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Een nieuw rapport van Start-Up Nation Central onthult dat de innovatietechnologiesector in Israël een nieuw record voor kapitaalfinanciering heeft gebroken: in totaal is er sinds het begin van het jaar $ 10,5 miljard opgehaald.


In heel 2020, dat zelf een recordjaar was , werd in minder dan de helft van de tijd hetzelfde bedrag opgehaald .


Terwijl de stijging wereldwijd slechts 89% was noteerde Israël een stijging van 137 procent in innovatie-investeringen over de eerste vijf maanden van 2021 vergeleken met de eerste vijf maanden van 2020, zegt het rapport.. Dit betekent dat Israël nu de wereldleider is in het financieren van groei, aldus ISRAEL21C.


"De recordfinanciering in 2021 geeft aan dat de groei in 2020 geen Covid-gerelateerde boost op korte termijn was, maar weerspiegelt het toenemende vertrouwen van topinvesteerders in het Israëlische innovatie-ecosysteem", zegt Uri Gabai, inkomend CEO van Start-Up Nation Central's nieuwe Research en Beleidsinstituut.


"De aanzienlijke toename van de mediane dealomvang weerspiegelt een volwassen wordend ecosysteem dat in staat is zijn concurrentievoordeel te behouden als een wereldwijd knooppunt van technologische innovatie en probleemoplossende oplossingen te bieden."

De mediane financieringsronde is meer dan verdubbeld op jaarbasis van $ 6,8 miljoen in 2020 tot $ 14 miljoen tegen 8 juni in 2021.


Uit het rapport blijkt dat 2021 al een record heeft gevestigd voor het aantal opgehaalde megarondes (investeringen van meer dan $ 100 miljoen), waarvan er tot nu toe 30 zijn voltooid in vergelijking met 21 megarondes in heel 2020. Deze rondes vertegenwoordigen 53% van al het kapitaal opgehaald, en voor het eerst zijn ze goed voor meer dan de helft van het totale geïnvesteerde geld.


Het grootste deel van de financiering ging naar bedrijven op het gebied van cyberbeveiliging, fintech en bedrijfsoplossingen. Deze sectoren ontvingen in totaal $ 6,2 miljard of 60% van alle investeringen, aangewakkerd door de enorme toename van de vraag naar hun oplossingen in het afgelopen jaar naarmate de werkpraktijken veranderden.
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page