top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In het zomerkamp leerde ik vandaag:"terroristen en martelaren prijzen en Israël van de kaart wissen"


Foto's via PMW


Een jeugdkamp georganiseerd door Fatah's Shabiba middelbare schoolcomités, bevatte foto's van aartsterrorist Abu Jihad, die aanslagen plande waarbij minstens 125 werden vermoord; massamoordenaar Dalal Mughrabi, die in 1978 leiding gaf aan de moord op 37 Israëlis, waaronder 12 kinderen; Abu Iyad, die de terreurorganisatie Black September leidde en onder meer de moord op 11 Israëlische atleten op de Olympische Spelen van München in 1972 plande; en Abu Yusuf Al-Najjar, de commandant van de operaties van Black September.


De screenshot van de officiële PA TV-uitzending toont Fatah Nablus-secretaris Muhammad Hamdan die spreekt voor foto's die in het kamp worden getoond. In de bovenste rij van de foto's is de eerste links Abu Jihad, de volgende is Dalal Mughrabi. Links onder haar staat Abu Yusuf Al-Najjar. Rechts van Hamdan op de tweede rij staat Abu Iyad.


Fatah Nablus-secretaris Muhammad Hamdan.Foto via PMW


Officiële PA TV-nieuwslezer: “De Shabiba High School Committees van de Fatah-beweging hebben het 'Guardians of the Mountain'-kamp in Nu'eima, in Jericho, afgesloten. Het kamp werd opgericht om een ​​plaats te vinden voor buitenschoolse activiteiten en om de deelnemers de principes van verbondenheid, discipline, samenleven onder elkaar bij te brengen en hen vertrouwd te maken met de missies van de [PA] Security [Force]-leden.” [Officieel PA TV-nieuws, 31 juli 2021]


In een ander Fatah-kamp - de "Lion Cubs and Flowers" - werd jonge kinderen geleerd om "de gevangenen", "de gewonden" en "de Martelaren" te verheerlijken en te "prijzen" - van wie de meesten terroristen zijn of waren die Israël aanvielen. De video toont het Damascus Gate Summer Camp dat wordt gehouden in Azzoun, ten oosten van Qalqilya. Kinderen in het kamp zingen in reactie op de oproepen van een vrouwelijke kampgids:


Kampgids: “Het zomerkamp-”


Kinderen: “Damascuspoort!”


Gids: “Palestina-”


Kinderen: “Onze staat!”


Gids: “Jeruzalem-”


Kinderen: “Onze hoofdstad!”


Gids: “ Lof- ”


Kinderen: “ Aan de martelaren! ”


Gids: “ Vrijheid- ”


Kinderen: “ Voor de gevangenen! ”


Gids: “ Healing- ”


Kinderen: “ Voor de gewonden! ”


Gids: "De legitieme [leider]"


Kinderen: "[PA-president] Mahmoud Abbas!"

[Facebook-pagina van de Fatah Youth Institution for Young Boys and Girls, 17 juli 2021]


n datzelfde kamp werden kinderen ook geleerd het bestaan ​​van Israël te ontkennen . In de afbeelding hieronder, geplaatst door Fatah op de Facebook-pagina van "The Lion Cubs and Flowers Institution", houden kinderen die deelnemen aan het kamp borden en twee tekeningen vast van de PA-kaart van "Palestina" waarop heel Israël samen met de PA staat afgebeeld. gebieden als “Palestina” in de kleuren van de Palestijnse vlag:


Tekst op borden: "Palestina is ours"


“Damascus Gate zomerkamp”


“Beit Shean-groep (dwz een Israëlische stad)”


“Jeruzalem is van ons”


“Azzoun, Fatah”


“Jeruzalem is onze hoofdstad”

[Facebook-pagina van de Fatah Youth Institution for Young Boys and Girls, 12 juli 2021]


Een andere foto toont grote sleutels die door de kinderen zijn gemaakt, waarvan twee in de kleuren van de Palestijnse vlag, die het “recht op terugkeer” van de Palestijnse vluchtelingen symboliseren:In weer een ander Fatah-kamp - de Vuurberg en de bewakers van het zomerkamp op de dorsvloer in Nablus - werd kinderen geleerd om 'de vijand te boycotten'. Kinddeelnemers bezochten een winkel en riepen op om Israëlische producten te boycotten. De kinderen houden borden vast met bommen die op gebouwen vallen en de tekst: "#Boycott_your_enemy"


Facebook-pagina van de Fatah Youth Institution for Young Boys and Girls, 14 juli 2021


Palestijnse Media Watch meldde eerder in de zomer dat kinderen in andere Fatah-kampen werd geleerd dat er geen Israël is , alleen "Palestina", en dat de ex-Iraakse dictator Saddam Hussein, aartsterrorist Abu Jihad en Hamas-oprichter Ahmed Yassin rolmodellen zijn .
166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page