top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In Israël 48.095 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur


Ter illustratie. Screenshot YouTube


De stijging van het aantal dagelijks aantal nieuwe virus besmettingen in Israël blijft doorgaan, en het einde is nog niet in zicht volgens Eran Segal, één van de top experts in het land, die voorspelt dat Israël rond 23 januari ca. 300.000 dagelijkse virus besmettingen zal zien, waarna het aantal besmettingen snel zal afnemen.


Uit de vanmorgen bekendgemaakte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er op woensdag na het testen 401.747 personen, 48.095 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Het positiviteits percentage staat op 11,97%.


Er zijn nu 258,664 actieve viruspatiënten in het land, 35.787 meer dan op dinsdag, het overgrote deel met lichte of milde klachten of helemaal geen klachten ondanks dat ze het virus bij zich dragen.


Hiervan liggen 283 ernstig ziek in het ziekenhuis, voornamelijk niet gevaccineerde, waarvan 76 als kritiek worden aangemerkt, met 65 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn 16 mensen aan het Covid virus overleden, waardoor het dodenaantal nu op 8.290 staat.


Eén van de meest vooraanstaande virus experts van het land, Eran Segal, voorspelde woensdagavond op Channel 12 News, dat op of rond 23 januari het land ca. 300.000 nieuwe dagelijkse besmettingen zal zien, daarna neemt het snel af en zal Israël in de eerste week van februari dagelijks weinig of geen nieuwe besmettingen meer zien. Ik moet daarbij zeggen, dat zijn voorspellingen tot nu toe altijd zijn uitgekomen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):


87 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page