top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In januari waren er mega investeringen in Israëlische bedrijven


Het team van Paradox. Foto door Raanan Gabay via ISRAEL21C


De trend van megafinancieringsrondes van meer dan $ 100 miljoen in Israëlische bedrijven zette zich ook in januari voort, meldt ISRAEL21C.


De grootste verhoging voor een Israëlisch bedrijf in januari 2022 is $ 550 miljoen voor Fireblocks in een Series E-ronde. Dit brengt de waardering van het bedrijf op $ 8 miljard, waardoor Fireblocks de meest gewaardeerde aanbieder van digitale activa-infrastructuur ter wereld is.


Screenshot Fireblocks


Fireblocks kwam in juni 2019 uit de stealth-modus en bood een cryptocurrency-bewaarplatform voor financiële instellingen. In 2021 groeide het om meer dan 800 klanten te bedienen en meer dan $ 2 biljoen aan overgedragen activa. Naast het kantoor in Tel Aviv is Fireblocks aanwezig in Boston, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, New York, Singapore, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.


De nieuwe ronde werd mede geleid door D1 Capital Partners en Spark Capital, met deelname van 10 nieuwe investeerders, waaronder General Atlantic, Index Ventures, Mammoth, CapitalG, Altimeter, Iconiq Strategic Partners, Canapi Ventures en Parafi Growth Fund.


De in Tel Aviv gevestigde HR-tech-pionier Paradox heeft $ 200 miljoen opgehaald in Series C-financiering voor een waarde van $ 1,5 miljard. De Olivia AI Assistant van de startup helpt wereldwijde wervingsteams door taken zoals screening, planning en Q&A van kandidaten te automatiseren. Het bedrijf is opgericht in 2016.


Het afgelopen jaar heeft Olivia 30 miljoen sollicitatiegesprekken gevoerd voor honderden bedrijven in ongeveer 50 landen en sinds oktober heeft het onafhankelijk 3,1 miljoen sollicitatiegesprekken gepland. Tot de klanten van het bedrijf behoren McDonald's, General Motors, Unilever, Nestlé, PepsiCo, CVS Health, Wendy's en Citizen Bank.


Cyberbeveiligingsbedrijf Pentera (voorheen Pcysys) sloot een Series C-ronde van $ 150 miljoen af ​​met een waardering van $ 1 miljard, waardoor het in de categorie eenhoorn viel. Pentera, dat geautomatiseerde beveiligingsvalidatie uitvoert, heeft meer dan 400 zakelijke klanten in 40 landen en is van plan om tegen eind 2022 te groeien van 150 naar 300 werknemers, op weg naar een beursgang. Het heeft kantoren in Petah Tikva (Israël), de VS, Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Zweden, Spanje, het VK en de VAE


Het Pentera team. Foto Pentera


Diervrije zuivelstartup Remilk of Rehovot heeft $ 120 miljoen opgehaald in een Series B-ronde. Met behulp van microbiële fermentatie reproduceert Remilk melkeiwitten om zuivel te maken die identiek is aan traditionele zuivel, zonder koeien of koecellen.


ReMilk heeft in januari 2022 $ 120 miljoen opgehaald om de productie van zuivel-identieke eiwitten voor consumentenproducten op te schalen. Foto met dank aan ReMilk via ISRAEL21C


Als een primaire speler in de opkomende categorie van gecultiveerde zuivelproducten, is Remilk van plan de productie van zijn zuivel identieke eiwit op te schalen voor commercieel gebruik in kaas, yoghurt en ijs.


Een ander alternatief eiwitbedrijf gevestigd in Rehovot, Redefine Meat , haalde $ 135 miljoen op om productielijnen in Israël en Nederland te financieren, en om zijn partnerschappen met eetgelegenheden over de hele wereld uit te breiden. Redefine Meat is het eerste bedrijf dat plantaardige hele stukken op de markt brengt, evenals andere analoge rundvleesproducten die op 3D-printers zijn geproduceerd.


BigPanda IT-beheerbedrijf scoorde $ 190 miljoen aan financiering tegen een waardering van $ 1,2 miljard. "De behoefte van IT Operations-teams aan AI-gedreven inzichten en automatisering is de afgelopen jaren explosief gestegen", zegt Assaf Resnick, medeoprichter en CEO van BigPanda.


Het BigPanda team. Screenshot BigPanda


“De schaal van de digitale economie groeit snel. Tegelijkertijd heeft de acceptatie door bedrijven van cloud en cloud-native omgevingen een omslagpunt bereikt. Dit legt een enorme last op de IT Operations-teams in termen van de groeiende schaal en complexiteit van de IT-gegevens die moeten worden gebruikt en waarop moet worden gereageerd om digitale bedrijven draaiende te houden. Deze teams wenden zich tot BigPanda voor hulp.”


ImmPact Bio , met hoofdkantoor in Californië met R&D in Rehovot, waar ImmPact werd opgericht in de FutuRx- incubator voordat het fuseerde met het Amerikaanse bedrijf Kalthera, haalde $ 110 miljoen op. ImmPACT Bio ontwikkelt op logica-poorten gebaseerde CAR T-platforms die de belangrijkste uitdagingen voor de huidige celtherapieën in de oncologie aanpakken.


Twee Israëlische bedrijven hebben in januari elk $ 100 miljoen opgehaald: Placer.ai , wiens locatieanalyse- en voetverkeersgegevensplatform voor Retail intelligentie wordt ingezet op miljoenen apparaten; en Firebolt, dat een cloud Datawarehouse ontwikkelt voor next-gen analytics.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page