top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In juli werd opnieuw voor honderden miljoenen dollars in Israëlische bedrijven geïnvesteerd


Wiliot-tags kunnen worden gebruikt op medicijnflesjes, voedsel, kleding en meer om fysieke en omgevingsgegevens te detecteren en bruikbare inzichten te bieden. Foto met dank aan Wiliot via ISRAEL21C


Wiliot ontving $ 200 miljoen in een Series C-financieringsronde onder leiding van SoftBank Vision Fund 2. Wiliot IoT Pixels voor zijn kleine tags die aan elk pakket worden bevestigd om fysieke en omgevingsgegevens zoals temperatuur, vulniveau, beweging, locatieveranderingen, vochtigheid en nabijheid te detecteren, aldus ISRAEL21C.


In de Wiliot Cloud vertalen machine learning-algoritmen die gegevens naar bruikbare inzichten voor bedrijven in een groot aantal sectoren, waaronder verpakte consumentengoederen, farmaceutische producten, meubels en kleding.Fireblocks-oprichters Michael Shaulov, Idan Ofrat en Pavel Berengoltz. Foto door Yuliya Nar via ISRAEL21C


Fireblocks , een startup die traditionele instellingen een veilige infrastructuur biedt voor het verplaatsen, opslaan en uitgeven van digitale activa, heeft op 27 juli $ 310 miljoen aan Series D-financiering opgehaald.


Dit was het hoogste bedrag dat in juli werd opgehaald door een Israëlisch bedrijf, dat de sterke investeringsreeks van dit jaar voortzette.


"Terwijl crypto steeds belangrijker wordt, zien we een explosie van bedrijven die digitale activa verwerken, waaronder crypto-native bedrijven, fintech-bedrijven, neobanken en traditionele financiële instellingen", zegt Ravi Gupta, Partner bij Sequoia Capital.


"De veilige opslag en overdracht van digitale activa zal de kern vormen van al deze bedrijven, en Fireblocks is gepositioneerd om de infrastructuur te worden voor bedrijven om digitale activa te beveiligen en te verplaatsen."


De volgende hoogste ronde die in juli door een Israëlisch bedrijf werd gewonnen, was $ 275 miljoen voor cybersecurity-eenhoorn Cybereason , waarvan algemeen wordt aangenomen dat deze klaar is voor een beursgang. De Series F-ronde werd geleid door de voormalige Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin's Liberty Strategic Capital.


AnyVision AI-gebaseerd gezichtsherkenningsbedrijf heeft $ 235 miljoen opgehaald in een Series C-ronde onder leiding van SoftBank Vision Fund 2i en Eldridge. De opbrengst zal de productinnovatie van AnyVision versnellen op het gebied van edge computing en gebieden zoals contactloze toegangscontrole en videobewaking.


Outbrain , wiens aanbevelingsplatform voor het open web 'discovery feeds' mogelijk maakt, kondigde een investering van $ 200 miljoen van de Baupost Group aan, een week nadat het prospectus voor een NASDAQ IPO was gepubliceerd.


Digitale verzekeringsstartup At-Bay sloot een Series D-ronde van $ 185 miljoen af, mede geleid door Icon Ventures en Lightspeed Venture Partners. Dit was de derde ronde van At-Bay in de afgelopen 18 maanden en brengt de totale financiering op $ 272 miljoen.


"Terwijl legacy-verzekeraars hun dekking terugtrekken en de tarieven drastisch verhogen in het licht van uitdagingen zoals ransomware, verdubbelt At-Bay met een moderne benadering van risicobeheer die bedrijven helpt hun beveiliging te verbeteren en verlies te voorkomen voordat het gebeurt", aldus medeoprichter en CEO Rotem Iram.


Het kweekvleesbedrijf Aleph Farms voltooide een Series B-financieringsronde van $ 105 miljoen onder leiding van het Growth Fund van L Catterton, de grootste wereldwijde consumentgerichte private equity-onderneming, en het in Abu Dhabi gevestigde DisruptAD, een van de grootste venture-platforms in het Midden-Oosten. Aleph Farms is de eerste in Israël gevestigde partner van DisruptAD.


Aleph Farms leiderschapsteam: Prof. Shulamit Levenberg, Didier Toubia, CTO en VP R&D Neta Lavon. Foto door Rami Shaloshu via ISRAEL21C


"Aleph Farms zal de fondsen gebruiken om zijn plannen uit te voeren voor grootschalige wereldwijde commercialisering van gecultiveerde biefstuk en portfolio-uitbreiding", kondigde het bedrijf met het hoofdkantoor in Rehovot aan.


"Mijlpalen op de korte termijn zijn onder meer het opschalen van de productie, het internationaal uitbreiden van activiteiten en het uitbreiden van de productlijnen en het technologieplatform voorafgaand aan de eerste marktintroductie van Aleph Farms in 2022."76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


bottom of page