top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Inflatie in Israël in november met 0,1% gestegen naar 5,3%


Screenshot YouTube


De Israëlische consumentenprijsindex (CPI) is in november met 0,1% gestegen, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aangekondigd. De stijging is in lijn met de schattingen van analisten. Voor het jaar tot nu toe is de CPI met 5% gestegen en voor de twaalf maanden tot eind november met 5,3%.


Er waren in november aanzienlijke stijgingen in de categorie huisvesting, een stijging van 0,6%, woningonderhoud, een stijging van 0,3%; en voedsel, een stijging van 0,2%. AGF-prijzen daalden met 4,3%; schoeisel daalde met 1,5%; en huishoudelijke apparatuur en meubels daalden met 0,3%.


Woninghuren exclusief volkshuisvesting stegen met 0,5%. Voor huurders die hun huurcontract verlengden, stegen de huren met 4,2%, terwijl voor nieuwe huurcontracten de huren met 8,1% stegen.


De index van inputs voor woningbouw daalde in november met 0,2%. Toch is de index sinds het begin van het jaar met 4,8% gestegen. In de twaalf maanden tot eind november steeg de index met 5%.


Wat de huizenprijzen betreft, laat de vergelijking van de transacties in september-oktober met augustus-september 2022 een prijsstijging van 1,2% zien, waarmee een stijging van 20,3% ten opzichte van september-oktober 2021 wordt afgerond. Dit is de grootste jaarlijkse stijging van de huizenprijzen sinds tien jaar.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page