top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Intel gaat opnieuw enorme investeren in Israël


Een van de Intel fabrieken in Israel. Screenshot YouTube


Tijdens een bliksembezoek van slechts 24 uur aan Israël, bevestigde Intel CEO Pat Gelsinger, dat het bedrijf opnieuw enorme investeringen in Israël gaat doen.


Zo bevestigde hij dat Intel is begonnen met de bouw van een nieuwe chipfabriek in Kiryat Gat, naast de bestaande Fab 28-fabriek, die chips van 10 nanometer produceert, waarbij $ 10 miljard in het project zal worden geïnvesteerd.


Gelsinger zei ook dat Intel $ 400 miljoen zal gaan investeren in de transformatie van de Mobileye-fabriek voor autonome autotechnologie in Jeruzalem, tot een uitgebreide campus en nog eens $ 200 miljoen in een nieuwe ontwikkelingscampus in het Matam-industriepark in Haifa.


"Ik kom nu al 40 jaar in Israël en het boeit me elke keer weer opnieuw om te zien hoe Intel Israël is gegroeid van vier werknemers ver terug in het verleden tot meer dan 14.000 werknemers vandaag. Ik zie in Intel Israël een microkosmos. van Intel wereldwijd, toonaangevend in innovatie, onderzoek, ontwikkeling en productie op grote schaal, en we investeren dienovereenkomstig". aldus Gelsinger.


"Wij blijven investeren in het uitbreiden van onze bestaande R & D en zullen de productiecapaciteit van onze fabrieken in het land blijven vergroten", zei Gelsinger.24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page