top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Intel gaat technology van Israëlisch bedrijf Cellwize gebruiken bij versnellen van 5G-netwerken


Screenshot Cellwize video


Het Israëlische bedrijf Cellwize Wireless Technologies, een maker van op cloud en kunstmatige intelligentie gebaseerde software die de implementatie van 5G-netwerken kan helpen versnellen, is een overeenkomst aangegaan met Intel Corp. waardoor de Amerikaanse technologiegigant Cellwize-technologie gaat opnemen in de chipsets die het levert aan mobiele providers.


Ofir Zemer, de CEO van het 8 jaar oude bedrijf zei in een verklaring dat "nu mobiele netwerken overstappen van 3G en 4G naar de veel snellere 5G-netwerken, is het voor hen van cruciaal belang om hun diensten zo snel mogelijk te kunnen lanceren om de miljarden dollars aan investeringen die ze hebben gedaan in de aankoop van de 5G , infrastructuur en apparatuur te rechtvaardigen".


"Iedereen wil zijn 5G-implementatie versnellen omdat mobiele providers geloven dat 5G een grote impact zal hebben op hun consumenten en zakelijke klanten, en hen in staat zal stellen nieuwe inkomstenstromen te genereren, en dat is een groot probleem in de mobiele netwerken, aldus Zemer".


"Het implementeren van een mobiel netwerk is een zeer complex proces, voornamelijk handmatig, waarbij iemand de netwerkelementen moet configureren op een manier dat het netwerk nu zal werken", zei hij. Cellwize levert de software om dit automatisch te doen, onafhankelijk van de gebruikte infrastructuur en apparatuur.


Aanvankelijk leverde het bedrijf software om netwerken van de vorige generatie te implementeren. Het heeft zijn technologie nu overgezet om te voorzien in 5G-netwerken. Concurrenten die soortgelijke software hebben ontwikkeld om 5G-netwerken te helpen implementeren, zijn onder meer Nokia, Ericsson en Huawei, zei hij. Maar hun software werkt alleen met hun eigen 5G-infrastructuurapparatuur, en de meeste providers gebruiken over het algemeen apparatuur van verschillende leveranciers, zei Zemer.

5G-netwerken zijn zeer complexe netwerken om te bedienen - met tienduizenden torens die moeten worden ingezet om stabiele communicatiedekking te bieden.


Intel is een zeer grote aanbieder van chipsets voor mobiele netwerken, aldus Zemer. "Met het platform van Cellwize, dat AI-mogelijkheden bevat, bovenop Intel's chipsets, kan de mobiele operator zijn 5G sneller en beter implementeren en beheren."


Een chipset is een verzameling elektronische componenten in een geïntegreerde schakeling. Door het akkoord kunnen Intel's chipsets dus "aangedreven worden door Cellwize", voegde hij eraan toe.


Het contract met Intel is voor "potentieel miljoenen dollars", zei hij. Er is geen exclusiviteit en Cellwize verkoopt zijn software ook aan 30 bedrijven, waaronder Dell, Verizon, Telefonica, Deutsche Telekom en Israel's Partner Communications, zei hij.


De samenwerking met Intel stelt operators in staat om hun 5G-netwerken "sneller te implementeren, met een volledig geautomatiseerd proces, tot 90% verlaging van de bijbehorende kosten, verbeterde kwaliteit van diensten door automatisering, lagere bedrijfskosten voor het configureren en activeren van mobiele sites, en over het algemeen verbeterde klanttevredenheid door AI-gestuurde en voorspellende besluitvorming”, aldus Cellwize in de verklaring.


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page