top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Internationale Vrouwendag: delegatie van invloedrijke vrouwelijke journalisten uit Israël in de VAE


De delegatie vrouwelijke Israëlische journalisten in de VAE. Foto Kobi Alkotser / GPO


In samenwerking met het Ministerie van Regionale Samenwerking en het Government Press Office (GPO) is deze week een delegatie – de eerste in zijn soort – van invloedrijke vrouwelijke journalisten uit Israël en de regio vertrokken naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voor een uniek vrouwenforum dat zal werken aan de integratie van de vrouwelijke invalshoek als leidend element in onder meer gezondheids-, werkgelegenheids-, onderwijs-, staats- en veiligheidskwesties.


De delegatie, bestaande uit vooraanstaande vrouwelijke journalisten uit onder meer Israël, de VAE, Bahrein, Tunesië en Marokko, heeft de afgelopen dagen een ontmoeting gehad met verschillende vooraanstaande vrouwen uit de VAE en werkt aan het creëren van een forum dat – op de lange termijn – via de media verandering op verschillende terreinen bewerkstelligen.


Het doel van de delegatie is om de samenwerking tussen vrouwen in de regio te bevorderen, onder meer door het bevorderen van netwerken en het opzetten van platforms om ontmoetingen tussen vrouwen in de regio te vergemakkelijken om hun persoonlijke, professionele en sociale empowerment te bevorderen.


Minister van Regionale Samenwerking Esawi Frei, zei: de vrouwelijke journalisten hebben baanbrekende denkpistes en nieuwe ideeën gesuggereerd om meisjes en jonge vrouwen te inspireren. Ze bewijzen dat ze kunnen bereiken wat ze willen en dat er geen barrière is die ze niet kunnen doorbreken. Het doel van het forum is om samenwerking te creëren en gezamenlijke ideeën, om samen te werken en een betere toekomst voor ons allemaal te bevorderen.


Foto Kobi Alkotser / GPO


GPO-directeur Nitzan Chen : "de GPO werkt – onder meer – aan het bevorderen van lokale en internationale samenwerking tussen mannen en vrouwen in de media. Deze delegatie van vrouwelijke journalisten, die het forum van influencers in de regio lanceert, is een aanvullend onderdeel van de voortdurende activiteit van de GPO. De lancering op Internationale Vrouwendag getuigt van het belang van het bevorderen van samenwerking tussen vrouwen in de regio op alle gebieden, maar vooral in de media."44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page