top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

ISA lost Ramle-brandstichting op; Ingezetene Gazastrook, illegaal in Israël, gearresteerd


De gearresteerde Saliman Kasab. Foto ISA


De Israel Securities Authority (ISA) heeft op 12 oktober 2021 Saliman Kasab, 29, een inwoner van Khan Yunis die illegaal in Israël was, gearresteerd, tijdens een gezamenlijke operatie van de Israëlische Veiligheidsdienst (ISA) en de Israëlische politie.


Kasab kwam in januari 2020 Israël binnen met een humanitaire vergunning om zijn moeder te vergezellen, die in Judea en Samaria werd behandeld voor een ernstige ziekte. Na voltooiing van de behandeling maakte Kasab misbruik van de vergunning en bleef illegaal in Israël.


Tijdens het ISA-onderzoek werd duidelijk dat Kasab op 30 september 2021 en 4 oktober 2021 brandstichtingen heeft gepleegd in Ramle op Sukkah's en bussen. Ook werd duidelijk dat de organisatie 'Shahada Al-Aqsa' met Kasab samenwerkte bij het uitvoeren van zware aanvallen in Israël (ontvoeringen, bomaanslagen en schietaanvallen) en dat Kasab daarvoor wapens zou ontvangen; tot zijn arrestatie had hij echter alleen geld van de organisatie ontvangen.


De Landsadvocaat (Central District) heeft vandaag (maandag 1 november 2021) een uitgebreide aanklacht ingediend tegen Kasab.

Het voorgaande sluit aan bij eerdere arrestaties van inwoners van de Gazastrook die Israël zijn binnengekomen op humanitaire gronden en werden gerekruteerd om terroristische aanslagen in Israël uit te voeren, en benadrukt de latente dreiging van personen die illegaal in Israël aanwezig zijn.

De ISA en de Israëlische politie zullen vastberaden actie ondernemen om elk element op te sporen en te dwarsbomen dat de stabiliteit in Joods-Arabische steden ondermijnt en de veiligheid van de staat en zijn burgers aanvalt.
78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page