top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

ISIS-cel van 6 Israëlische Arabieren opgepakt die een Islamitische school wilden aanvallen


De opgepakte Israëlische Arabieren. Foto via Shin Bet


De Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet heeft vandaag bekend gemaakt de afgelopen weken zes Israëlische Arabieren uit Nazareth te hebben opgepakt die van plan waren een islamitische school aan te vallen die wekte volgens "de ongelovigen".


Volgens de Shin Bet hadden ze ook plannen een bushalte in Noord-Israël aan te vallen en waren ze van plan een aanslag te plegen in een bos waar veel Joodse Israëli's komen en een politiebureau in Nazareth aan te vallen.


De verdachten zijn Mahmoud Ahab Suleiman, 25 – die eerder bekend was bij veiligheidstroepen vanwege zijn eerdere connecties met ISIS – A-Jafar Suleiman, 21; Muman Nijam, 20, Ahmed Balel Suleiman, 18; Jihad Baqr, 20. Het zesde lid van de cel werd alleen als minderjarig geïdentificeerd.


Uit het onderzoek van Shin Bet bleek dat de verdachten online vertrouwd waren geraakt met ISIS voordat ze besloten een aanslag te plegen in naam van de groep.


“De verdachten consumeerden inhoud van de Islamitische Staat, waaraan ze werden blootgesteld tijdens het surfen op het internet, op een manier die leidde tot een diepe identificatie van hun kant met de ideeën van de terroristische organisatie”, zei de Shin Bet.


Volgens de Shin Bet probeerden de mannen, allemaal uit Nazareth in het noorden van Israël, een moslimschool in die stad met een Arabische meerderheid aan te vallen, omdat deze op de manier werkte van de 'ongelovigen'.


Afbeelding gevonden op een van de telefoons van de opgepakt ISIS-leden. Foto via Shin Bet


Het onderzoek bracht ook beschuldigingen aan het licht dat de verdachten stappen hadden ondernomen om vuurwapens te bemachtigen en probeerden anderen bij hun complot te betrekken.


In de verklaring zei de Shin Bet dat "het zal blijven handelen in overeenstemming met de autoriteit die haar door de wet is gegeven en zal alle maatregelen nemen die tot haar beschikking staan ​​om verschijnselen die verband houden met extreme islamitische ideologieën aan te pakken en om de bedoelingen om de veiligheid van de staat te schaden te dwarsbomen van Israël”.

117 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page