top of page
  • Brian Bj DailyISRAEL24

Israël bereid zich voor op een volledige Hezbollah-oorlog en bouwt enorme voorraden op

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel is vertaald en komt uit Daily Israel 24, een groep waar je alleen op uitnodiging deel van kan uitmaken en die mij hebben toegevoegd. Leden van deze groep zijn specialisten uit IDF, Shin Bet en andere diensten.


Israël bouwt enorme noodvoorraden brandstof, voedsel en medische uitrusting op ter voorbereiding op een oorlog tegen Hezbollah. Volgens rapporten is er meer dan $500 miljoen geïnvesteerd in het vergroten van de voorraden.


Tegelijkertijd wordt het elektriciteitsnet versterkt om raketschade tot een minimum te beperken; er worden nog steeds dagelijkse stroomuitval verwacht. Volgens het rapport zal Israël tijdens de oorlog de activiteiten op gasplatforms stopzetten en overschakelen op alternatieve energiebronnen.


Hezbollah zal naar verwachting dagelijks tot 5.000 raketten en raketten afvuren. Ambtenaren zeggen dat de oorlog onverwacht zal uitbreken, ongeacht wie deze initieert; de meeste raketten zullen zich richten op het gebied rond Haifa en Noord-Israël.


“Er zullen stroomstoringen zijn die enkele dagen tot maanden zullen duren” – het alarmerende scenario van de National Freedom Authority voor een totale oorlog in het noorden.


Voor de duidelijkheid: er is al een oorlog gaande in het noorden, maar het is nog geen volledige oorlog, hoewel de oorlog wel aan het oplaaien is. Tussen de 80 en 90.000 burgers zijn geëvacueerd uit grensgemeenschappen. Hele dorpen en steden zijn al spooksteden. En raketaanvallen vanuit Libanon vinden bijna dagelijks plaats.


Israël heeft als reactie hierop Hezbollah hard vanuit de lucht getroffen, zowel militaire doelen als wapendepots, munitievoorraden, enz., maar heeft ook met veel succes veel hoge Hezbollah-leiders uitgeschakeld.


Een volledige oorlog met Hezbollah zal in niets lijken op de oorlog met Hamas. De capaciteiten van Hezbollah zijn van het volgende niveau vergeleken met die van Hamas, met een raketarsenaal dat geschat wordt tussen de 150.000 en 200.000.


Er wordt geschat dat ze meer dan 100.000 terroristen onder de wapenen hebben, van wie velen doorgewinterde strijders zijn die hebben gevochten in de Syrische burgeroorlog om het Assad-regime te steunen. Tegelijkertijd kent de IDF Hezbollah goed en beschikt over goede inlichtingen over hen, en de Israëlische luchtaanvallen uit zelfverdediging hebben Hezbollah ernstig geschaad.

5.824 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page