top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël bereidt zich voor om 12-15-jarigen te vaccineren


Ter illustratie. Foto MDA


Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid is begonnen met de voorbereidingen om adolescenten van 12 tot 15 jaar te vaccineren na het nieuws deze week dat de Amerikaanse Food and Drug Administration het Pfizer-BioNTech-vaccin voor kinderen van deze leeftijdsgroep heeft goedgekeurd.


Directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Chezy Levy, houdt vergaderingen met vertegenwoordigers van de Israëlische gezondheids managementorganisaties, pediatrische artsenverenigingen en andere relevante instanties ter voorbereiding op de uitbreiding van de inentingsactie, kondigde het ministerie aan in een verklaring.


Het voert ook gesprekken met de Israëlische HMO's, die het grootste deel van de vaccinatieschoten toedienen, om de nieuwe campagne voor te bereiden.


De stap komt nadat de FDA maandag heeft verklaard dat het Pfizer-vaccin veilig is voor jongere tieners en sterke bescherming biedt.


Pfizer testte het vaccin in de Verenigde Staten op meer dan 2.000 vrijwilligers van 12 tot 15 jaar.


Uit de studie bleek dat er geen gevallen van COVID-19 waren onder volledig gevaccineerde tieners, vergeleken met 18 bij kinderen die een placebo kregen. Onderzoekers ontdekten ook dat de kinderen hogere niveaus van virusbestrijdende antilichamen ontwikkelden dan eerdere onderzoeken onder jonge volwassenen.


De kinderen in het onderzoek kregen dezelfde dosis vaccin als volwassenen en leden aan dezelfde milde bijwerkingen, waaronder pijnlijke armen, koorts, koude rillingen en pijn.


Israël heeft tot dusver bijna 5.427.302 Israëli's van 16 jaar en ouder ingeënt met beide doses van het vaccin, en ongeveer 5.087.637 hebben de eerste injectie gehad. Dit is meer dan de helft van de totale bevolking van Israël.


Alle vaccinaties in Israël zijn de Pfizer-BioNTech-injectie en het land heeft miljoenen vaccins gekocht die klaar zijn om de kinderen van de natie te inoculeren en voor herhalingsinjecties zoals vereist.


Dinsdag maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat maandag slechts 53 nieuwe Covid-gevallen waren ontdekt en het totale aantal actieve patiënten was 974.

44 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page