top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël bestempeld meeste landen in Afrika als 'rood' en kondigt meteen nieuwe maatregelen aan


Premier Bennett. Foto GPO


Israël bestempelt de meeste landen in Afrika als 'rood' en iedereen die de afgelopen week uit een Afrikaans land naar Israël is teruggekeerd, zal worden gevraagd om onmiddellijk in isolatie te gaan, IDF Home Front Command zal alle personen lokaliseren.


In een ingelaste persconferentie maakte premier Bennett nieuwe maatregelen bekent tegen de nieuwe B.1.1529 coronavirusstam. Hij wees erop dat de regering van Israël snel en krachtig werkt dankzij de conclusies die werden geformuleerd na de 'Omega' nationale drill waar werd geoefend op verschillende situaties met betrekking tot het verschijnen van nieuwe varianten.


Hieronder volgen de beslissingen die nu zijn genomen:


  • Alle landen van Afrika, inclusief Mauritius, de Seychellen en Madagaskar, met uitzondering van de landen in Noord-Afrika, worden als rode landen gedefinieerd.

  • De toegang van vreemdelingen uit deze landen naar Israël is verboden.

  • IDF Home Front Command zal alle personen lokaliseren die de afgelopen week uit deze landen zijn aangekomen en zal hen opdragen onmiddellijk in quarantaine te gaan, terwijl er thuisbemonstering wordt uitgevoerd.

  • Alle personen die zich de afgelopen week in een Afrikaans land hebben bevonden (zelfs als ze van ergens anders in Israël zijn aangekomen) worden opgeroepen om zich onmiddellijk aan te bieden voor een PCR-test en daarna in quarantaine te gaan totdat de resultaten zijn ontvangen.

  • Er zullen 10 miljoen PCR-tests worden aangeschaft die zijn aangepast om de nieuwe variant nauwkeurig te identificeren.

  • Er wordt een pilotprogramma uitgevoerd voor het installeren van HEPA-filters, in het kader waarvan luchtfilters worden geïnstalleerd in honderden klaslokalen en kleuterscholen in het hele land .

  • Er zal in het hele land rioolmonsters worden genomen om de latente morbiditeit van de nieuwe variant te lokaliseren.

De ministeriële commissie voor de bestrijding van het coronavirus (het Corona-kabinet) komt morgenavond (zaterdag 27 november 2021) bijeen voor verdere bespreking en om de genomen besluiten goed te keuren.


57 weergaven0 opmerkingen
bottom of page