top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël breidt GPS-jamming uit naar Tel Aviv en Jeruzalem, te midden van angst voor Iraanse bedreigingen

GPS-storing in Israël donderdag. Foto X


Uit angst voor een Iraanse reactie op de moord op een hoge generaal in Damascus, heeft Israël de inspanningen voor GPS-storing uitgebreid, wat heeft geleid tot Israëlische kaartdiensten die de locaties van Israëliërs in Beiroet en Caïro tonen. Ook wordt geadviseerd je locatie voor je raket waarschuwings app, handmatig in te voeren.


De GPS-storing die Israël sinds het uitbreken van de oorlog uitvoert, is de afgelopen week geïntensiveerd en heeft zich de afgelopen dagen uitgebreid naar centraal Israël, inclusief de gebieden van Tel Aviv en Jeruzalem zo melden Haaretz en Times of Israel.


De verstoringen van het GPS-signaal zijn onderdeel van de inspanningen van de IDF om aanvallen op Israël te voorkomen.


De GPS-storing heeft uitgebreide en aanzienlijke gevolgen, van navigatie-, betalings- en bezorgapps die niet meer werken tot verstoringen in de navigatiesystemen van passagiersvliegtuigen die – volgens het Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart van de Europese Unie – de luchtvaart in gevaar zouden kunnen brengen.


In de beginfase van de oorlog leidde de GPS-storing ook tot problemen bij de validatie van reizen met het openbaar vervoer en verstoringen in de verhuur van scooters, voornamelijk in centraal Israël.


Tot nu toe waren de GPS-storingen vooral voelbaar in het noorden van het land, van het Haifa-gebied tot de Libanese grens, en de GPS-kaartdiensten lieten gebruikers zien dat ze zich in Beiroet bevonden. Op dezelfde manier toonden GPS-apparaten in het zuiden van het land gebruikers in Caïro. En nu laten apparaten in Jeruzalem en Tel Aviv ook zien dat hun gebruiker zich respectievelijk in Caïro of Beiroet bevindt.


Ook raadt de IDF raadt Israëliërs aan om hun locatie handmatig in te stellen op de Home Front Command-app om raketwaarschuwingen te ontvangen, te midden van berichten over wijdverbreide verstoringen van navigatie-apps zoals Google Maps, Waze en andere systemen die gebruik maken van het Global Positioning System (GPS).
799 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page