top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en Amerika houden grote oefening in omgeving van Eilat


Amerikaanse helicopter carrier. Foto IDF-woordvoerders eenheid


Voor de tweede keer in minder dan een maand is de IDF een gezamenlijke, bilaterale amfibische oefening begonnen met de 5e Vloot van het US Naval Forces Central Command (NAVCENT) in Eilat en omgeving.


De oefening, die wordt geleid door de IDF grondtroepen als onderdeel van de samenwerking tussen de IDF en het Amerikaanse CENTCOM zal twee weken duren met honderden Amerikaanse militairen van de US Forward Expeditionary Force en de US Marine Corps Forces CENTCOM.


Daarnaast zullen ook ongeveer 500 troepen van de 11th Marine Expeditionary Unit aan de oefening deelnemen, waaronder een logistiek bataljonsdetachement, een infanteriegeweercompagnie, een licht gepantserde verkenningscompagnie en een High Mobility Artillery Het peloton Rocket System (HIMARS).


IDF-troepen zullen strijdkrachten omvatten van de Maglan-commando-eenheid, van de Lotar-antiterrorisme-eenheid en van de School for Infantry Corps Professions and Squad Commanders.


"De troepen zullen gedurende twee weken deelnemen aan een oefening met meerdere afdelingen, waarin ze zullen trainen met strijdkrachten voor terrorismebestrijding, commandotroepen en ontmaskerende aanvalstroepen, waarbij oorlogstechnieken in open gebieden en stedelijke omgevingen worden gesimuleerd", zei de IDF.


De twee weken durende oefening omvat scenario's in stedelijk terrein, infanterievuur, HIMARS live-vuur en snelle manoeuvreertraining. Verder zullen de strijdkrachten verschillende onderwerpen bespreken, zoals techniek, medische onderdelen en explosieven opruiming.


“Deze oefening maakt deel uit van het volgende hoofdstuk in de langdurige relatie van de Amerikaanse marine en het Korps Mariniers met Israël, die zo essentieel is voor de stabiliteit en veiligheid in de regio,” Brig.-Gen. Farrell Sullivan, bevelvoerend generaal van de taskforce, werd geciteerd.
85 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page