top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en de Bill Gates Foundation gaan samenwerken tegen klimaatverandering


Premier Naftalie Bennett met Bill Gates. Foto Haim Zach (GPO)


Premier Naftali Bennett had dinsdag op de VN-conferentie over klimaatverandering in Glasgow een ontmoeting met Bill Gates. Minister van Energie Karine Elharrar woonde ook de vergadering bij.


Premier Bennett en Bill Gates bespraken het belang van het werven van het bedrijfsleven in het algemeen en de hightechsector in het bijzonder in de wereldwijde strijd tegen de klimaatcrisis. De premier zei dat hij zal zorgen dat belemmeringen in Israël op dit gebied worden weggenomen.


De premier merkte verder op dat Israël werkt aan regionale samenwerking met zijn buren op het gebied van energie en water. Hij zei dat "terwijl de landen in de regio veel land hadden maar een tekort aan water, Israël, dat een heel klein land is, de mogelijkheid had om energie op te wekken die water produceert".


Premier Bennett zei aan het begin van de bijeenkomst: " Israël staat bekend als de startup-natie en ik denk dat het tijd is dat we onze nationale energie, de energie van de mensen, en de denkkracht, kanaliseren om de klimaatverandering te bestrijden."


Minister van Energie Karine Elharrar met premier Bennett en Bill Gates. Foto Haim Zach (GPO)


Minister van Energie Elharrar zei blij te zijn met de gelegenheid om deel te nemen aan de ontmoeting met de ondernemer die een van de belangrijkste fondsen ter wereld heeft opgericht die in energie investeert. Ze merkte op dat als iemand die gelooft dat innovatie, naast groene energie en verhoogde efficiëntie, een van de belangrijkste instrumenten is in de strijd tegen klimaatverandering, ze veel heeft geleerd van de bijeenkomst over de manier waarop Israël Israëlische bedrijven in de energiesector vooruit kan helpen. .


Gates vertelde de premier dat "mijn grote overtuiging is dat we klimaatverandering kunnen oplossen als we innovatie versnellen."


"Dat is echt waar Israël om bekend staat, maar niet zozeer op het gebied van klimaat," zei Gates. De sleutel, zei hij, zal zijn "te begrijpen waar de briljante mensen in Israël zijn die nadenken over deze nieuwe technieken."


"We dachten: hoe kunnen we verbinding maken en meer mensen vinden die aan mitigatie-achtige innovatie doen, meer mensen aan aanpassing?" zei Gates. “Gezien het talent dat je hebt en wat we hebben gezien in de digitale ruimte, hoe kunnen we daar meer van ontketenen? Dus ik zou graag die R&D-innovatie-push nemen en uitzoeken waar Israël met ons kan samenwerken."


71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page