top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en de VS (CENTCOM) voltooien gezamenlijke raketverdedigingsoefening


Foto Woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


De Israel Missile Defense Organization (IMDO), samen met de US Missile Defense Agency (MDA), het Israeli Air Defense Command, en de US Air and Missile Defense Task Force voerden een gezamenlijke simulatieoefening uit in het Battle Lab van Elbit Systems.Deze oefening vond plaats eind juli en was gericht op de bescherming van de staat Israël tegen ballistische dreigingen.

De gezamenlijke simulatietraining zet de traditie van uitstekende samenwerking tussen de strijdkrachten van de landen voort om het competentieniveau van de soldaten voor tactiek, technieken en procedures te verbeteren en de coördinatie tussen de strijdkrachten te versterken.

Tijdens de simulatieoefening gebruikten de Israëlische strijdkrachten de luchtverdedigingssystemen Arrow, David's Sling en Iron Dome. De Amerikaanse troepen bedienden de Patriot-, Aegis- en THAAD-systemen.

Het Israëlische Test-Bed (ITB) gevechtslab, ontwikkeld door Elisra (een dochteronderneming van Elbit Systems), is in staat om Israëlische en Amerikaanse luchtverdedigingssystemen te simuleren, allemaal in één gedeelde ruimte, en kan realtime gegevens weergeven en opnemen die helpen in uitgebreide debriefings van de scenario's.

"Deze oefening is een nieuwe stap in onze uitgebreide samenwerking met de Amerikaanse lucht- en raketverdedigingstroepen", zegt Moshe Patel, hoofd van de IMDO. “De combinatie van de verschillende systemen verbetert de paraatheid van onze strijdkrachten om de veranderende dreigingen op verschillende fronten tegelijk het hoofd te bieden aanzienlijk. Het battle lab, dat de afgelopen dertig jaar bij Elbit Systems is ontwikkeld door de IMDO en de MDA, past zich voortdurend aan om de uitdagingen van onze dynamische arena het hoofd te bieden."

Foto Woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Minister van Defensie, Benny Gantz : "De relatie tussen Israël en de VS wordt steeds sterker in het licht van de toenemende bedreigingen en uitdagingen in de regio, om onze veiligheid en regionale stabiliteit te handhaven. Ik juich de succesvolle test en de voortdurende vooruitgang in de luchtverdedigingscapaciteiten van Israël toe. Na mijn bezoek vorige week op het CENTCOM-hoofdkwartier, verwelkom ik de nieuwe samenwerking tussen CENTCOM en IDF-troepen. Het bundelen van krachten, het delen van kennis en het versterken van de luchtverdediging van het Midden-Oosten is een boodschap aan onze vijanden en aan onze partners - we zijn samen sterk, en we zijn klaar om samen te staan ​​tegen elke uitdaging - vanuit de lucht, het land, de zee en de cyberarena."

Commandant van het Mission Control Centre for Allied Procedures in de Aerial Defense Array, Brig. Gen. (Res.) Doron Gavish: “De strategische samenwerking tussen strijdkrachten is een belangrijk onderdeel voor het in stand houden en verbeteren van de defensiecapaciteiten in het licht van gedeelde dreigingen. Deze gezamenlijke oefening is een belangrijk element bij het trainen van strijdkrachten in het veld. De oefening vond dit jaar plaats in centraal Israël en wordt al jaren ondersteund door de IMDO. Het luchtverdedigingscommando van de Israëlische luchtmacht nam deel aan de gezamenlijke oefening met strijdkrachten van het Europese Commando en, voor de eerste keer, onze Amerikaanse partners bij het Amerikaanse Centrale Commando. De oefening werd als zeer succesvol beschouwd en vormt een belangrijk instrument om onze gereedheidsprocessen en de overgang van het IDF Central Command naar gezamenlijke activiteiten met CENTCOM op zowel strategisch als operationeel niveau te verbeteren.”


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page