top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en Duitsland hielden eerste strategische dialoog


Foto GPO


Israël was deze week gastheer van de allereerste strategische dialoog tussen Duitsland en Israël (donderdag-vrijdag 1-2 september 2022). De ontmoeting vond plaats in Jeruzalem tussen hoge nationale veiligheidsfunctionarissen uit Israël en Duitsland.

De bijeenkomst werd voorgezeten door de nationale veiligheidsadviseurs en directeuren-generaal van de ministeries van Buitenlandse Zaken van Duitsland en Israël. Ook namen de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Defensie, de directeur van de Mossad, de directeur van het Israëlische veiligheidsagentschap en hun Duitse collega's deel.

Deze historische ontmoeting vond plaats na de overeenkomst tussen de leiders van de twee naties in Jeruzalem op 2 maart 2022, om een ​​kader te scheppen voor een strategische dialoog tussen Duitsland en Israël die de samenwerking tussen de twee naties naar nieuwe hoogten zal brengen.

De twee partijen bevestigden de unieke aard en het bijzondere karakter van hun betrekkingen, en hun inzet om deze betrekkingen te blijven bevorderen.

De deelnemers bespraken een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot nationale veiligheid. De Israëlische deelnemers presenteerden het gevaar dat in de ogen van Israël bestaat door een terugkeer naar het nucleaire akkoord met Iran.

De twee partijen kwamen overeen deze dialoog op regelmatige basis voort te zetten.

70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page