top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en Marokko verspillen geen tijd, ondertekenen een MoU en scherpen hun zakelijke relatie aan


Foto via ISRAEL21C


Maandag hebben de staat Israël en het Koninkrijk Marokko hun eerste officiële memorandum van overeenstemming over intellectueel eigendom ondertekend in Genève, in een beweging die zowel innovatie zal stimuleren als de ondernemersrelaties tussen innovators in beide landen zal versterken.


De overeenkomst werd ondertekend door de uitvoerend directeur van het Israel Patent Office (ministerie van Justitie), Adv. Ofir Alon en de directeur-generaal van het Marokkaanse bureau voor industrieel en commercieel eigendom, de heer Abdelaziz Babqiqi. Het werd uitgevoerd in de marge van de drieënzestigste reeks bijeenkomsten van de vergaderingen van de lidstaten van de Wereldorganisatie voor intellectuele eigendom in Genève (WIPO), en werd bijgewoond door de directeur-generaal van de WIPO, de heer Daren Tang.


Het Memorandum zal de samenwerking tussen de twee naties bevorderen op het gebied van de bescherming van industriële eigendom, een subset van intellectueel eigendom dat betrekking heeft op octrooien voor uitvindingen, handelsmerken, commerciële namen en aanduidingen, bescherming tegen oneerlijke concurrentie en tal van andere onderwerpen.


Bovendien zal de informatie-uitwisseling tussen de intellectuele eigendomsbureaus van de twee landen mogelijk maken, terwijl het kleine en middelgrote ondernemingen helpt die hun industriële eigendom willen beschermen, meldt The Jerusalem Post.


Na de eerste vijf jaar die in de overeenkomst zijn vastgelegd, wordt deze automatisch verlengd voor nieuwe perioden van vijf jaar.


Dit is de laatste ontwikkeling tussen Israël en Marokko na het herstel van de genormaliseerde betrekkingen tussen de twee landen in december 2020, in het kader van de Abraham-akkoorden. Sindsdien hebben Israël en Marokko geen tijd verspild aan kruisbestuiving van hun zakelijke markten.82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page